Οι δρόμοι του χρόνου

Περιγραφή

Σ’ εσένα που «στους δρόμους του χρόνου» θα ανακαλύψεις τις ιστορικές ρίζες σου στη μακρόχρονη και ταλαίπωρη διαδρομή αυτής της όμορφης χώρας. Σ’ εσένα που θα ψηλαφίσεις στις ρωγμές του χρόνου την ιστορία του παππού σου, του πατέρα σου και τη δική σου. Κάποια διηγήματα («Η Τσαβούκα» και «Τα παπούτσια της στοργής») είναι αυθεντικά, αληθινά αφηγήματα, με πολιτικές προεκτάσεις από το 1913 ως το 2013. Τα λάθη επαναλαμβάνονται. Και οι πολιτικές ευθύνες. Κι εσύ θα βρεις δικές σου σκέψεις, προβληματισμούς και πικρία για όσα συνεχίζονται… και ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό κι εσένα. (Απόσπασμα από «Τα παπούτσια της στοργής», σελ. 79, μιλάει ο κυρ-Μάνθος): «Στο μεταξύ είχε έρθει και η δημοκρατία πάλι στην Ελλάδα και ησυχάσαμε χωρίς βασιλιάδες και αυλικούς. Αποκτήσαμε όμως άλλου είδους αυλικούς. Αυτούς έχουμε και σήμερα. Τους βασιλιάδες του χρήματος. Είναι το ριζικό μας; Πώς γίνεται οι φαύλοι και οι καταχραστές να διοικούν αυτή τη χώρα, να μην υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη; Κι εμείς να το δεχόμαστε;

Η Λίζα Βραχοπούλου κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει φιλολογία και θέατρο. Παίζει στο κρατικό θέατρο και στο ελεύθερο θέατρο. Συνεχίζει τις σπουδές της στο Παρίσι, στη Σορβόνη και στη Σχολή Θεάτρου Rene Simon. Ανήσυχο πνεύμα ταξιδεύει παντού: στο Λονδίνο διδάσκει ελληνικά και γαλλικά στο Berlitz, και St. Giles. Μετά από τα ταξίδια σε Ευρώπη, Ινδία, Αφρική, διδάσκει στο Queens College της Νιγηρίας, σκηνοθετεί και κάνει χορογραφίες σε αφρικανικούς θρύλους. Επιστρέφει στην Ελλάδα, και είναι πλούσια η δράση της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και της λογοτεχνίας (έκθεση φωτογραφίας, ποίηση για παιδιά, θέατρο). Ασχολείται επίσης με πανεπιστημιακές σπουδές λαογραφίας. Μεταφράζει θεατρικά έργα, ειδικεύεται στο θέατρο κούκλας και κάνει παραστάσεις μαριονέτας που η ίδια γράφει, διδάσκει και σκηνοθετεί. Δημοσιογραφεί, δίνει διαλέξεις και συνεργάζεται με το Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ με το έργο της «Ονειροχώρα». Καθηγήτρια κατόπιν στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο, στην Αμπέτειο Σχολή και στο εκεί Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού διδάσκει ελληνικά και αρχαία τραγωδία στο Πανεπιστήμιο Καΐρου. Στενή συνεργάτιδα του Κωστή Μοσκώφ, ανεβάζει στα ελληνικά την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (όπερα Καΐρου-Conference Hall, Αλεξάνδρεια), είναι μέλος της Π.Ε.Λ από το 1991. Ποιητικές συλλογές «Ταξίδια στο Καΐρου το διάβα», «Τα Αλεξανδρινά», «Ονειράτα του Νείλου».

Συγγραφέας : Βραχοπούλου Λίζα
Εκδότης : Δρόμων
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-694-197-9
Σελίδες : 136
Σχήμα : 24×17
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.29 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.