Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού

Περιγραφή

Οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί -επιστήµονες, φιλόσοφοι, ταξιδευτές- έχουν πεθάνει εδώ και αιώνες, αλλά δεν παύουν να χώνουν τη µύτη τους παντού! Μας ακολουθούν, µας κοροϊδεύουν, καµιά φορά µάς βοηθούν, βάζουν ένα χεράκι για να µας σώσουν. Σ’ αυτόν τον πρώτο τόµο, οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί µπλέκουν σε συναρπαστικές περιπέτειες στον ουρανό, στους ωκεανούς και στη στεριά. Εµφανίζονται µπροστά µας εκεί που δεν τους περιµένουµε. Η Σώτη Τριανταφύλλου αφηγείται τα καµώµατα και τα κατορθώµατά τους στον δικό µας, τον σηµερινό κόσµο.

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε φαρμακευτική στην Αθήνα, ιστορία και πολιτισμούς στο Παρίσι, ιστορία της αμερικανικής πόλης στη Νέα Υόρκη καθώς και γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Έχει γράψει τρεις συλλογές διηγημάτων («Μέρες που έμοιαζαν με μανταρίνι», «Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ», «Άλφαμπετ Σίτυ»), δύο βιβλία για τον κινηματογράφο («Κινηματογραφημένες πόλεις», «Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου 1976-1992»), δέκα μυθιστορήματα («Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης», «Αύριο, μια άλλη χώρα», «Ο υπόγειος ουρανός», «Το εργοστάσιο των μολυβιών», «Φτωχή Μάργκο», «Άλμπατρος», «Κινέζικα κουτιά», «Λίγο από το αίμα σου», «Για την αγάπη της γεωμετρίας», «Σπάνιες γαίες»), που έγιναν τα περισσότερα μπεστ σέλερ, τις νουβέλες: «Γράμμα από την Αλάσκα», «Θάνατος το ξημέρωμα», «Η φυγή», «Συγχώρεση», «Πιτσιμπούργκο», τα βιβλία για παιδιά: «Η Μάριον στα ασημένια νησιά και τα κόκκινα δάση», «Γράμμα από ένα δράκο», «Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι», και για εφήβους και νέους: «Αφρικανικό ημερολόγιο», «Μιλώντας με την Αλίκη για τη φιλοσοφία και το νόημα της ζωής». Μαζί με τον Ηλία Ιωακείμογλου, έγραψαν από κοινού τα βιβλία: «Αριστερή τρομοκρατία, δημοκρατία και κράτος» και «Για τη σημαία και το έθνος». Τα άρθρα της στην εφημερίδα «Athens Voice» συγκεντρώθηκαν στον τόμο, «Η φοβερή τροπή των πραγμάτων».

Συγγραφέας : Τριανταφύλλου Σώτη 1957-
Εικονογράφος : Δεσφινιώτου Μελίνα
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-16-5618-2
Σελίδες : 95
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.29 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.