Οι Απόστολοι των Κυριακών

Περιγραφή
Τα αποστολικά αναγνώσματα μαζί με τις ευαγγελικές περικοπές αποτελούν κείμενα θεόπνευστα. Είναι ο ζων και αιώνιος λόγος του Θεού, που με τη μορφή μικρών αποσπασμάτων, αναγινώσκεται εν μέσω της Εκκλησίας· στη διάρκεια των ευχαριστιακών συνάξεών μας.
Πού αποβλέπει αυτή η ανάγνωση των “απομνημονευμάτων των Αποστόλων” κατά την έκφραση του αγίου Ιουστίνου του φιλοσόφου και μάρτυρος; Στην εν Χριστώ οικοδομή των πιστών που συναθροίζονται “επί το αυτό” για να προσφέρουν το μέγα μυστήριο της θείας Ευχαριστίας. Από τα πρώτα αποστολικά χρόνια η ιερουργία του Άρτου και του Οίνου της Ευχαριστίας ήταν αρρήκτως συνδεδεμένη και με την ιερουργία του Ευαγγελίου του Θεού· τη διακονία του λόγου.
Οι Απόστολοι – όπως και τα Ευαγγέλια – μας αναγγέλλουν την έλευση της Βασιλείας του Θεού. Ευαγγελίζονται το μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας. Και καλούν όλους μας, “πάντα τα έθνη”, να γνωρίσουμε προσωπικά τον Χριστό και τη δύναμη της Αναστάσεώς Του. Παράλληλα, μας προσκαλούν να γίνουμε οι κοινωνοί των παθημάτων Του, που σημαίνει να ζήσουμε κατά το Ευαγγέλιό του και να ακολουθήσουμε τον “υπογραμμόν” βίου που Εκείνος μας άφησε.Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών Κούτσας γεννήθηκε το 1945 στην Πτερούντα Λέσβου. Το 1968 απεφοίτησε από τη θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1981 έως και το 1984 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και στο Στρασβούργο ως υπότροφος της γαλλικής κυβέρνησης. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ειδικευμένος στην Πατρολογία και στη Βυζαντινή θεολογία.
Το 1973 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1975 πρεσβύτερος από τον πρώην Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Ιερόθεο. Από το 1979 έως και σήμερα υπηρετεί ως Αρχιμανδρίτης στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης.

Συγγραφέας: Συμεών Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης
Εκδότης: Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-315-493-8
Σελίδες: 415
Τόμος: 2
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Απόστολοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.46 €