Οι έμποροι του θανάτου

Περιγραφή
Είναι μια συνηθισμένη, κρύα νύχτα του Νοέμβρη, κι ο ντετέκτιβ αρχιφύλακας Ντένις Μιλν, ένας καθόλου συνηθισμένος αστυνομικός, βρίσκεται στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Τράβελερ’ς Ρεστ και περιμένει τρεις άντρες. Κυνικός και μπουχτισμένος απ’ όλα, ο Μιλν θέλει να πιστεύει ότι χτυπάει μόνο όσους το αξίζουν. Αλλά αυτή τη φορά την πατάει. Αντί να βγάλει από τη μέση κάποιους εμπόρους ναρκωτικών, όπως νόμιζε, σκοτώνει δύο ευυπόληπτους τελωνειακούς υπαλλήλους και ένα λογιστή. Και η έρευνα που ξεκινάει για το θάνατό τους φέρνει στην κόψη του ξυραφιού τον ίδιο, την κρυφή δραστηριότητά του και τη συνείδησή του.
Περίπου δώδεκα ώρες αργότερα, ο Μιλν οργώνει τους δρόμους του Κινγκ’ς Κρος στο Λονδίνο. Μια δεκαοχτάχρονη κοπέλα, η Μίριαμ Φοξ, έχει βρεθεί νεκρή, με κομμένο το λαιμό, κοντά στο Ρίτζεντ’ς Κανάλ. Πασχίζοντας απεγνωσμένα να βρει το δολοφόνο της Μίριαμ, ο Μιλν θα ανακαλύψει ένα δίκτυο διαφθοράς τόσο αποτρόπαιο, που ξεπερνάει κάθε φαντασία. Θα καταφέρει όμως να διαφύγει τη σύλληψη για τα δικά του εγκλήματα, ώστε να διελευκάνει αυτή την τόσο βρόμικη υπόθεση που ίσως γίνει το κλειδί της εξιλέωσής του; Χωρίς βοήθεια από πουθενά, με μόνο σύντροφο τις ενοχές του, αυτός ο αποστάτης του νόμου θα ριχτεί σε μια ξέφρενη κούρσα με το χρόνο που τον καταδιώκει πιο αμείλικτα και από τους διώκτες του…
Ο Σάιμον Κέρνικ γεννήθκε το 1966, είναι τριάντα πέντε ετών και ζει με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες τους κοντά στο Λονδίνο. “Οι έμποροι του θανάτου”, το συγγραφικό του ντεμπούτο, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από την κριτική και το κοινό, που τον καλωσόρισαν σαν έναν εξαιρετικά ταλαντούχο νέο συγγραφέα στο χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος. Η μεγάλη του επιτυχία είχε σαν αποτέλεσμα να έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα συνολικά σε εννέα χώρες. Το “Φονική συναλλαγή” είναι το δεύτερο βιβλίο του. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το νέο του μυθιστόρημα “The crime trade”.

Συγγραφέας: Kernick Simon
Μεταφραστής: Κωνσταντέας Πητ
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-450-777-Χ
Σελίδες: 413
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Bell Best Seller

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.49 €