Οι άρχοντες των θαλασσών

Περιγραφή
Ο στόλος που δημιούργησαν οι Αθηναίοι στην αρχαία Ελλάδα ήταν μια από τις ισχυρότερες πολεμικές δυνάμεις στην ιστορία του κόσμου και πρότυπο για όλους τους στόλους που ακολούθησαν. Ο αθηναϊκός στόλος έφτιαξε έναν ολόκληρο πολιτισμό, στήριξε την πρώτη δημοκρατία και οδήγησε μια ομάδα απλών πολιτών σε ένα ταξίδι ανακαλύψεων που άλλαξε το ρου της ιστορίας. Η απόλυτη νίκη του εναντίον του περσικού στόλου στη Σαλαμίνα το 480 π.Χ. αποτέλεσε την έναρξη του Χρυσού Αιώνα και συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της ελευθερίας των Ελλήνων για αιώνες.
Με τους «Άρχοντες της θάλασσας» ο διάσημος αρχαιολόγος και ιστορικός Τζον Χέιλ παρουσιάζει για πρώτη φορά την ιστορία των επικών μαχών, των ανίκητων πλοίων και των ανδρών -από τους εξαιρετικούς ηγέτες μέχρι και τον τελευταίο πολεμιστή- πάνω στους οποίους χτίστηκε και στηρίχτηκε η απόλυτη κυριαρχία της Αθήνας.
Ο Tζον Ρ. Χέιλ γεννήθηκε στην Ιντιάνα το 1951. Σπούδασε αρχαιολογία στο Γέιλ και στο Κέιμπριτζ και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στις υποβρύχιες έρευνες για την ανακάλυψη αρχαίων πολεμικών πλοίων. Έχει αρθρογραφήσει στα περιοδικά Antiquity, Journal of Roman Archaeology και Scientific American, και έχει συμμετάσχει σε ντοκιμαντέρ στα τηλεοπτικά κανάλια History και Discovery. Είναι διευθυντής του Τμήματος Ελεύθερων Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Λούισβιλ.

Συγγραφέας : Hale John
Μεταφραστής : Γκουμέα Παναγιώτα
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-453-781-4
Σελίδες : 543
Σχήμα : 23χ15
Κατηγορίες : Αθήνα – Ιστορία, Αρχαία , Δημοκρατία – Ιστορία , Αρχαία Ελλάδα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.99 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.