Οι άρχοντες της αβύσσου

Περιγραφή
Το τρίτο βιβλίο μετά «Το χαμένο νησί» και «Το κορίτσι από την Ατλαντίδα» της νέας σειράς περιπέτειας και φαντασίας που θα ολοκληρωθεί σε δέκα βιβλία.
Πατώντας στον θρυλικό «Ναυτίλο» του Ιουλίου Βερν, ο γνωστότερος γερμανός συγγραφέας της λογοτεχνίας του φανταστικού, Βόλφγκανγκ Χολμπάιν, δημιουργεί μία νέα πρωτότυπη ιστορία που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.
Με τους «Άρχοντες της αβύσσου» συνεχίζεται η επιχείρηση Ναυτίλος, μια συναρπαστική περιπέτεια σε άγνωστα μέρη. Ο Μάικ και οι φίλοι του ταξιδεύουν και πάλι με το Ναυτίλο. Μαζί τους βρίσκονται η Σερένα, η τελευταία πριγκίπισσα της Ατλαντίδας, και ο Άσταροθ, ο μονόφθαλμος μαύρος γάτος. Στο βυθό της θάλασσας ανακαλύπτουν έναν υπέροχο κόσμο με κοραλλένια δάση και φιλικούς κατοίκους. Όμως η Σερένα χρησιμοποιεί τις μαγικές της δυνάμεις και τους υποχρεώνει όλους να την υπακούν. Ο Μάικ, προκειμένου να αποφύγει μια μάχη, πρέπει να μπει στην πολιτεία της μαύρης πέτρας όπου ζει ένα αλλόκοτο πλάσμα. Μαζί με το φίλο του το γάτο Άσταροθ, ο Μάικ θα μπει σ’ αυτήν τη νέα, επικίνδυνη περιπέτεια.
Ο Βόλφγκανγκ Χόλμπαϊν γεννήθηκε το 1953 στη Βαϊμάρη. Ζει με τη γυναίκα του, τη Χάικε (μαζί με την οποία έχουν γράψει αρκετά βιβλία), και τα έξι τους παιδιά κοντά στο Ντίσελντορφ. Ο Βόλφγκανγκ Χόλμπαϊν έχει φανατικούς αναγνώστες τόσο στο γερμανόφωνο κόσμο όσο και στις 22 χώρες στις οποίες έχουν μεταφραστεί τα βιβλία του. Το 1983 ο Βόλφγκανγκ και η Χάικε κέρδισαν, με το πρώτο τους μυθιστόρημα, το βραβείο «Επιστημονικής Φαντασίας και Λογοτεχνίας του Φανταστικού» του αυστριακού εκδοτικού οίκου Ueberrenter. Από τότε όμως γνώρισαν τόσο μεγάλη επιτυχία, που έχει θεσπιστεί λογοτεχνικό βραβείο το οποίο φέρει το όνομα του Βόλφγκανγκ.

Συγγραφέας : Hohlbein Wolfgang
Μεταφραστής : Χατζηαντωνίου Ζέτα
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-04-2792-5
Σελίδες : 179
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές : Επιχείρηση Ναυτίλος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.79 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.