Οι Άρτιοι…

Περιγραφή

Κρίμα! Ποτέ δεν είχαμε Ομόνοια. Πάντα χωρισμένοι. Τόσα παθήματα και κανένα δε μας έγινε μάθημα. Μα κι ετούτη η Πατρίδα να τρώει τα σπλάχνα της! Ακόμη μεγαλύτερο κρίμα! Φιλόδοξοι πολιτικοί: αριβίστες, χωρίς ίχνος ευθύνης, αερολογούν χωρίς ντροπή καθημερινά. Ψηφίσματα του σκοταδιού, νόμοι άδικοι, καταπιεστικοί για τα χαμηλά στρώματα κι ελαφρυντικοί για τους κατέχοντες. Πάντα τα ίδια σε τούτο τον ιερό, τρισένδοξο τόπο! Τόσες συμφορές και η σύνεση, όχι μόνο απουσίαζε, αλλά “καιροφυλακτούσε κρυμμένη πίσω από το παραβάν της δολιότητας”, έτοιμη, ασύνετη και χαίρουσα, να επωφεληθεί από την αποτυχία του πολιτικού της αντιπάλου. Αυτά δεν έχουν τελειωμό για το γένος μας. Ίσως γιατί η μωρία ξεπέρασε τη σοφία και σε λόγους και σε πράξεις. Συνδυαζόμενη δε η μωρία με την αλαζονεία είναι ό,τι χειρότερο. Κι εδώ στην Πατρίδα μας δυστυχώς είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε περίσσευμα απ’ αυτές. Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι που σε αρκετούς με τις ανωτέρω “αρετές”, εμείς οι πολίτες, εμπιστευόμαστε τις τύχες μας με αποτέλεσμα πολλές φορές στο παρελθόν να υποστούμε μεγάλες συμφορές και σαν Έθνος και σαν λαός. Αλλά και πάλι η μωρία νικήτρια…

Τσώλης Κ. Γιάννης (1946-)· συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στο Νεοχώρι της Άρτας. Τελείωσε το Β΄ Κλασικό Λύκειο Άρτας. Εργάστηκε στην Αστυνοµία Πόλεων και µετά την ενοποίησή της µε την Ελληνική Χωροφυλακή υπηρέτησε στο νέο σώµα της Ελληνικής Αστυνοµίας, απ’ όπου αποστρατεύθηκε το 1991.
Ο Γιάννης Τσώλης, εκτός των άλλων σπουδών του, απόκτησε και το δίπλωµα της Βυζαντινής Μουσικής από το “Ωδείο Αιγάλεω” το οποίο διηύθυνε ο αείµνηστος δάσκαλός του Ανδρέας Βουτσινάς, µουσικολογιότατος και Επιθεωρητής Μουσικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.
Παράλληλα ασχολήθηκε και µε τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα µε την ποίηση.
Εργογραφία: Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο ποιητικό έργο του µε τίτλο “Ποιητική (Περι)συλλογή”, το 2006 το δεύτερο µε τίτλο “Η άλλη φωνή µου” (Από το µυστικό διάλογο της ψυχής µου), και το 2008 το τρίτο µε τίτλο “Ποιητικά µελωδήµατα” (Με τη φωνή της ψυχής µου).
Πολλά ποιήµατά του έχουν δηµοσιευθεί στις τοπικές και αθηναϊκές εφηµερίδες και στα λογοτεχνικά-φιλολογικά περιοδικά.
Ο Γιάννης Τσώλης είναι τακτικό µέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Συνδέσµου Ιστορικών Συγγραφέων.
Για τη συγγραφική και ποιητική εργασία του Γ.Κ. έχουν γραφεί πολλές ευνοϊκές κριτικές και σηµαντική είναι η συµπαράσταση της συζύγου του, φιλολόγου, Ελένης Μπίκα.

Συγγραφέας: Τσώλης Γιάννης Κ.
Εκδότης: Αγγελάκη Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 618-501-159-8
Σελίδες: 284
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.36 €