Οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων 1948-1998

Περιγραφή
Η έκδοση αυτή, αποτελεί ανταπόκριση στην πρόσκληση του ΟΗΕ, για τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό για την 50ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η ψήφιση, η καθιέρωση και η αποδοχή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την πολιτισμένη Κοινότητα, σήμερα αποτελεί ύψιστο επίτευγμα του ΟΗΕ. Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής φιλοσοφίας του λήγοντος 20ού αιώνα, και συνιστά Διεθνές Εθιμικό Δίκαιο, υποχρεωτικής εφαρμογής, όταν η παραβίασή του προκαλεί κοινωνικές αναταραχές και διεθνείς προστριβές.
Ο Σεβασμός, η Προστασία και η Προαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει γίνει κοινή πεποίθηση σε όλους τους λαούς της γης ότι αποτελεί τον θεμέλιο λίθο και την προϋπόθεση της Ειρήνης, της Ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της Ευημερίας των λαών, γι’ αυτό και το σύνθημα του ΟΗΕ για την 50ή Επέτειο της Οικουμενικής Διακύρηξης είναι: Όλα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για όλους.O Θαλής Δημοσθένους Mυλωνάς, γεννήθηκε στο χωριό Πλατάνια της Mεσσηνίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και οικονομικά στην Eλλάδα και μετά συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Aγγλία, όπου και ειδικεύτηκε στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, στο London School of Economics and political Sciences και στο Institute of Advanced Legal Studies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Eίναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Eπικρατείας και Nομικός Σύμβουλος διαφόρων επιχειρήσεων. Eίναι παντρεμένος με την Nίνα Kαλαβά, καθηγήτρια στο Aμερικανικό Kολέγιο και απόφοιτο του Stetson University των HΠA. Έχει ένα γιο, τον Διονύση, απόφοιτο του Eθνικού Mετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου (UCLA) των HΠA και του Imperial College του University of London. O Θαλής Δ. Mυλωνάς είναι συνεργάτης εφημερίδων και περιοδικών καθώς και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Έχει ιδρύσει και είναι Πρόεδρος του Iνστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων, και σύμβουλος ή μέλος πολλών εθνικών και διεθνών φορέων.

Συγγραφέας: Μυλωνάς Θαλής Δ.
Εκδότης: Άγκυρα
Έτος έκδοσης: 1998
ISBN: 960-234-532-2
Σελίδες: 53
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ανθρώπινα δικαιώματα
Σειρές: Καταθέσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 1.55 €