Οικουμενικά παραδείγματα στην ιστορία της Εκκλησίας

Περιγραφή
Με την παρούσα έκδοση δύο ξεχωριστών μελετών πιστεύουμε ότι συνδέουμε επιστημονικά ζητήματα έρευνας που έχουν κοινό παρονομαστή. Αυτός είναι το γεγονός ότι το υπόβαθρό τους βασίζεται στην οικουμενική προοπτική. Έτσι, στην πρώτη μελέτη αποδεικνύονται με έμπρακτο τρόπο οι επιτυχημένες οικουμενικές ενέργειες του Ιουστινιανού στην προσπάθειά του για δογματική συμφωνία με τη Ρώμη. Στη δεύτερη μελέτη, πέρα από το ότι αποδεικνύουμε την πατρότητα ενός παραμελημένου από δογματική άποψη κοντακίου, θέλουμε να αναδείξουμε την κίνησή του, γύρω από τον στόχο της συγγραφής του, που ήταν η σχέση του με τη σύγκληση συνόδων, και τη δογματική του προβληματική. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)Ο Ιω. Κουρεμπελές σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια των πόλεων Erlangen και Heidelberg (Γερμανία). Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας Δογματική και Συμβολική Θεολογία. Βιβλία του: «Η Χριστολογία του Ρωμανού του Μελωδού και η σωτηριολογική σημασία της» (διδ. διατριβή, 1998), «Οικουμενικά παραδείγματα στην ιστορία της Εκκλησίας» (2002), «Ο Νεοχαλκηδονισμός: Δογματικό σημείο διαίρεσης;» (2003), «Η ομιλία του πατριάρχη Πρόκλου «Εις την Παναγίαν Θεοτόκου»», «Η απάντηση του Νεστορίου» (2004), κ.ά.

Συγγραφέας : Κουρεμπελές Ιωάννης Γ.
Εκδότης : Πουρναράς Π. Σ.
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-242-457-5
Σελίδες : 301
Τόμος : 1
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Εκκλησιαστική ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.62 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.