Οικογενειακά εγκλήματα

Περιγραφή
Στην πολιτικά ταραγμένη Ελλάδα του 2035, ο αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος χάνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες τη γυναίκα του. Στην οικογένεια ενός αυστηρού δικαστή τα μέλη της αποδεκατίζονται σταδιακά από αόρατα, δολοφονικά χέρια, και μάλιστα μέσα σε κλειδωμένα δωμάτια. Τέλος, δύο άντρες και μία γυναίκα χάνουν τον μικρότερο αδελφό τους σε υποτιθέμενη αυτοκτονία…
Από τον συγγραφέα των πολυδιαβασμένων μυθιστορημάτων «Η παραλλαγή του Γιώργου Δαρσινού» και «Θάνατος από το πουθενά», τρεις ιστορίες εγκλημάτων με θέμα τις οικογενειακές σχέσεις και απροσδόκητο τέλος. Σασπένς, μελετημένη σκηνοθεσία, ένα κλασικό νουάρ με σύγχρονη, ανατρεπτική ματιά.Ο Νεοκλής Γαλανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Ασκεί «μαχόμενη» δικηγορία, κυρίως σε υποθέσεις εργατικού δικαίου, στις οποίες είχε ιδιαίτερη κλίση ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, στις περισσότερες με αντίδικο τον «μεγάλο εργοδότη», το Δημόσιο. Αγαπημένες του ασχολίες: ανάγνωση λογοτεχνίας, με προτίμηση στην αστυνομική (και δη στα whodunit), θεωρίας της λογοτεχνίας και της μετάφρασης, φιλοσοφίας, ιστορίας και λεξικών, καθώς και ο κινηματογράφος (σε όλο το φάσμα). Από μικρός σκάρωνε ιστορίες με «ντετέκτιβ» που λύνουν μυστήρια.
Τα βιβλία του, «Η παραλλαγή του Γιώργου Δαρσινού» (Τόπος 2007) και το «Θάνατος από το πουθενά» (Τόπος 2008) έχουν λάβει επαινετικές κριτικές από όλους τους έγκυρους κριτικούς του είδους. Ο συγγραφέας έχει επίσης μεταφράσει το κλασικό αστυνομικό «Ο ασώματος άνθρωπος» (The Hollow Man) (Τόπος 2008) του Τζον Ντίξον Καρ. Είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.). Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «Η παραλλαγή του Γιώργου Δαρσινού» (Τόπος, 2007) και «Θάνατος από το πουθενά» (Τόπος, 2008), το βιβλίο με νουβέλες «Οικογενειακά Εγκλήματα» (Τόπος, 2011) και «Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα» (Καστανιώτη, 2012). Διηγήματά του έχουν μεταδοθεί από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Κλέφτες και Αστυνόμοι» στον 902. Έχει συμμετάσχει στους συλλογικούς τόμους διηγημάτων «Οικοεγκλήματα» (Κέδρος, 2008), «Το τελευταίο ταξίδι-Έντεκα νουάρ ιστορίες» (Μεταίχμιο, 2009), «Είσοδος Κινδύνου» (Μεταίχμιο, 2011) και «Κλέφτες και Αστυνόμοι», Ψυχογιός, 2013.

Συγγραφέας : Γαλανόπουλος Νεοκλής
Υπεύθυνος Σειράς : Μαραγκόπουλος Άρης
Εκδότης : Τόπος
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-6760-33-2
Σελίδες : 237
Σχήμα : 20χ13
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές : Cult Stories, Λογοτεχνία / Noir

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.91 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.