Οδοιπορικό στον Άθω 1928-1930

Περιγραφή
[…] Ο Frederic Boissonnas καταφέρνει να αφηγηθεί την αρχιτεκτονική και λειτουργική ιδιαιτερότητα ενός πνευματικού οργανισμού δίχως να επεμβαίνει στη μυστηριακή του φυσιογνωμία. Συνθέτει μία σειρά από εικαστικούς ύμνους αφιερωμένους στην υπέρβαση της ασκητικής δοκιμασίας. Το περιβάλλον, το υποβλητικό, βραχώδες, σχεδόν απόμακρο, αλλά πάντοτε γοητευτικό στο ανθρώπινο πνεύμα, της Αθωνικής χερσονήσου. Η αρχιτεκτονική σύνθεση των βυζαντινών μοναστηριών και η υποβλητική μουσικότητα της σιγής που αυτή αναδίδει μέσα στους αιώνες. Ο τρόπος με τον οποίο αναφύονται οι Μονές από τις απόκρημνες κορυφές. Η αρμονία της κοινοβιακής λειτουργίας ενός πνευματικού οργανισμού και η ελευθερία της θρησκευτικής αγάπης. Η μακραίωνη ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνικού πολιτισμού.
Το λεύκωμα «Fred Boissonnas. Οδοιπορικό στον Άθω 1928-1930» συγκεντρώνει μία από τις πιο σημαντικές φωτογραφικές απεικονίσεις της Αθωνικής πολιτείας, που πραγματοποιήθηκαν την εποχή του Μεσοπολέμου. Ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (Ο.Π.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία, που είχε την πρωτοβουλία για την παρούσα έκδοση, και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, που φυλάσσει το αρχείο του μεγάλου ελβετού φιλέλληλα, θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στο μεγαλείο της Αθωνικής πολιτείας, το σύμβολο της αέναης πορείας του ανθρώπου προς την πνευματική του ολοκλήρωση, καθώς αντιμετωπίζει τις συμπληγάδες της σχετικότητας και της αγωνίας ενός τόσο αβέβαιου και απρόσμενου κόσμου. […]
Σταμάτης Μαύρος, Πρόεδρος Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.

Συγγραφέας : Boissonnas Frédéric
Φωτογράφος : Boissonnas Frédéric
Οργανισμός : Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε.
Εκδότης : Αγιορειτική Εστία
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-87150-6-7
Σελίδες : 228
Σχήμα : 23χ29
Κατηγορίες : Άγιο Όρος – Φωτογραφικά λευκώματα, Άγιο Όρος – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.75 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.