Οδηγός επιβίωσης για γονείς

Περιγραφή
Ο “Οδηγός επιβίωσης για γονείς” ένας οδηγός με θέματα σχετικά με την αυτοπροστασία των παιδιών. Είναι ένα εκπαιδευτικό βιβλίο για το γονιό και το παιδί, με κύριο στόχο την πρόληψη. Περιγράφει πώς μπορεί ένας γονιός να εκπαιδεύσει το παιδί του, ώστε να μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του χρησιμοποιώντας τη λογική και το ένστικτό του. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει βασικές και εφαρμόσιμες αρχές, μεθόδους, στρατηγικές και πρακτικές συμβουλές, ώστε ο γονιός να εκπαιδεύει και να επιμορφώνει αποτελεσματικά, χωρίς να δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στο παιδί.
Ο “Οδηγός επιβίωσηςγια γονείς” είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς από σεμινάρια με θέμα την αυτοπροστασία των παιδιών, που ξεκίνησαν το 2006 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Το ενδιαφέρον γονιών και εκπαιδευτικών είναι μεγάλο και η ανάγκη για ένα τέτοιο βιβλίο καλύπτει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία.
Βασική πρόκληση αποτέλεσε το μέγεθος του βιβλίου. Έπρεπε να έχει πληρότητα και σαφήνεια, αλλά και σχετικά μικρή έκταση ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να το διαβάσει σε μικρό χρονικό διάστημα. Απαραίτητη ήταν και η απλή γραφή χωρίς ιδιαίτερη επιστημονική ορολογία για να είναι κατανοητό από το μέσο αναγνώστη. Επίσης ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων του βιβλίου το κάνουν προσιτό ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να ανατρέξει εύκολα στο θέμα που τον απασχολεί.
Η έκδοσή του είναι ιδιαίτερα προσεγμένη ως προς την ποιότητα χαρτιού και εκτύπωσης.Ο Θανάσης Παπαναστασίου γεννήθηκε το 1969 στη Λαμία. Από το 1988 είναι αφοσιωμένος στην άσκηση, μελέτη, έρευνα και διδασκαλία πολεμικών τεχνών. Σήμερα είναι επικεφαλής εκπαιδευτής στον Οργανισμό Πολεμικών Τεχνών TODE. Διδάσκει αφιλοκερδώς καράτε και αυτοάμυνα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
Όντας γονιός τεσσάρων παιδιών, ανέπτυξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα αυτοπροστασίας παιδιών.
Είναι εισηγητής σε θεωρητικά, πρακτικά και βιωματικά σεμινάρια αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας παιδιών και ενηλίκων.

Συγγραφέας: Παπαναστασίου Θανάσης
Εκδότης: Παπαναστασίου Αθανάσιος
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-93-3952-2
Σελίδες: 144
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Γονείς και παιδιά, Επιβίωση, Παιδιά – Κοινωνική προστασία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €