Οδηγός επαγγελμάτων

0
(0)

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια τεκμηριωμένη συλλογή του βασικού χάρτη επαγγελμάτων που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που επικρατούν ρευστότητα, υψηλή ανεργία, ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και στην αγορά εργασίας, η επιλογή του επαγγέλματος συνιστά την κρισιμότερη ίσως απόφαση που παίρνει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Μέσα σε αυτό το όλο και πιο τραχύ και δύσκολο τοπίο, οι νέοι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες για τις επαγγελματικές επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να συμβάλει σε αυτήν τη σημαντική και επίπονη διαδικασία.
Στις σελίδες του πολύτιμου αυτού οδηγού, κάθε νέος άνθρωπος μπορεί να βρει:
– Τις βασικές επαγγελματικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά του, συνοπτικά, με συστηματικό και απλό τρόπο.
– Την περιγραφή των επαγγελμάτων, τις συνθήκες εργασίας, τις προοπτικές, την εκπαίδευση και τα λοιπά προσόντα που είναι απαραίτητα για κάθε επάγγελμα. Επιπλέον, δίνονται πληροφορίες για τη σχετική με το κάθε επάγγελμα νομοθεσία, τα επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και για τους φορείς και τις επαγγελματικές οργανώσεις που σχετίζονται με το κάθε επάγγελμα.
– Πληροφορίες για αυτά που πρέπει να γνωρίζει για το βιογραφικό, τη συστατική επιστολή και τη συνέντευξη επιλογής για μια θέση εργασίας.
– Παράρτημα, στο οποίο παρουσιάζονται οι δημόσιες σχολές για τους πτυχιούχους και χάρτης με τις ειδικότητες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
– Απαντήσεις στα συχνότερα υποβαλλόμενα ερωτήματα σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα όσον αφορά το διορισμό στο Δημόσιο, τους τρόπους απόδειξης της γλωσσομάθειας, καθώς και τους τίτλους σπουδών που αποδεικνύουν τη γνώση της πληροφορικής.
Ένας πολύτιμος οδηγός για κάθε νέο άνθρωπο που αναζητεί βασικές και ουσιαστικές πληροφορίες για τις επαγγελματικές επιλογές που έχει στη διάθεσή του, αλλά και για τους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και για τον κάθε εκπαιδευτικό που προσπαθεί να δώσει στους μαθητές του βασικές πληροφορίες για τα επαγγέλματα.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Κάτσικας Χρήστος, Θεριανός Κώστας Ν., Νικολαΐδου Ελένη
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-16-2635-2
Σελίδες: 677
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Επαγγελματικός προσανατολισμός
Σειρές: Βιβλία για την Εκπαίδευση, Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.72 €

Πόσο ενδιαφέρον ήταν αυτό το βιβλίο;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνετε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτό το βιβλίο.