Οβίδιος: The Cambridge Companion

Περιγραφή
Η αναγνωστική τύχη του έργου του Οβιδίου στην Ελλάδα φαίνεται να ακολουθεί την αναγνωστική τύχη των πολύ γνωστών ή κλασικών έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας: όλοι μιλούν για αυτά, ελάχιστοι τα έχουν όντως διαβάσει. Ακόμα πιο απογοητευτική μοιάζει να είναι η κατάσταση όσον αφορά την ενημέρωση ή τη λεπτομερή γνώση από πλευράς αναγνωστικού κοινού κάποιων ειδικότερων πλευρών και χαρακτηριστικών του οβιδιανού έργου. Ο Οβίδιος εξακολουθεί εν πολλοίς να αποτελεί για τους σύγχρονους Νεοέλληνες ένα μεγάλο άγνωστο της κλασικής λογοτεχνίας.
Ο παρών τόμος, το συλλογικό αποτέλεσμα μιας ομάδας διακεκριμένων φιλολόγων και ιστορικών της τέχνης, δεν αποτελεί απλώς μια ακόμη εισαγωγή στον Οβίδιο. Η συνολική ποιητική παραγωγή του Οβίδιου εξετάζεται στα πλαίσια των πολιτικών, κοινωνικών και λογοτεχνικών συμφραζομένων της εποχής του.
(Μέρος 1: Συμφραζόμενα και ιστορία), ενώ μεμονωμένα κεφάλαια αφιερωμένα σε κάθε έργο ξεχωριστά αναλύουν ειδικότερες θεματικές και όψεις της οβιδιανής τεχνικής.
(Μέρος 2: Θέματα και έργα). Ιδιαίτερη ενότητα, τέλος, εξετάζει με λεπτομέρεια την πρόσληψη του οβιδιανού έργου στη λογοτεχνία και τις εικαστικές τέχνες από το Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα
(Μέρος 3: Πρόσληψη)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ευπρόσιτο και εύληπτο έργο, το οποίο απευθύνεται ταυτόχρονα και στο ειδικό (φοιτητές, φιλολόγους της κλασικής και αγγλικής λογοτεχνίας, θεωρητικούς της λογοτεχνίας, θεωρητικούς της τέχνης, μελετητές της κλασικής παράδοσης) και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη – κατά το δυνατό – εικόνα του έργου του Οβιδίου.Ο Philip Hardie είναι καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάιμπριτζ και Fellow του New Hall. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων «Virgil’s Aeneid: Cosmos and Imperium» (1986), «The Epic Successors of Virgil» (1993), μιας έκδοσης του ένατου βιβλίου της «Αινειάδας» στη σειρά Cambridge Greek and Latin Classics (1994) και του βιβλίου «Ovid’s Poetics of Illusion» (2002), καθώς και ένας από τους επιμελητές του βιβλίου «Ovidian Transformations» (1999). Αυτή την εποχή συμβάλλει στο πλήρες ερμηνευτικό υπόμνημα των «Μεταμορφώσεων του Οβιδίου που πρόκειται να δημοσιευθεί από το Fondazione Valla. Είναι γενικός επιμελητής της σειράς «Greek and Latin Classics» και εταίρος της Βρετανικής Ακαδημίας. Πρόσφατα (21.10.2004) αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το Τμήμα Φιλολογίας.

Συγγραφέας : Hardie Philip
Μεταφραστής : Μιχαλόπουλος Ανδρέας Ν., Μιχαλόπουλος Χαρίλαος
Εκδότης : Παπαδήμας Δημ. Ν.
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-206-584-2
Σελίδες : 584
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Λατινική γραμματεία – Ερμηνεία και κριτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 43.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.