Ξυράφια

Περιγραφή
Τα “Τετράδια” είναι μία δίγλωσση έκδοση-ανοιχτή πρόσκληση σε νέους συγγραφείς να ξεκινήσουν να εκφράζονται με τον γραπτό λόγο.
Η σειρά θα περιλαμβάνει πάντα δύο καταξιωμένους και έμπειρους Έλληνες συγγραφείς, έναν ποιητή, αλλά και έναν πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.
Το κάθε βιβλίο πωλείται ξεχωριστά στην τιμή των 5 ευρώ ή και τα τέσσερα μαζί στην τιμή των 18 ευρώ.
Η πρώτη τετράδα, τα “Τετράδια 1-4” περιλαμβάνει τη Σώτη Τριανταφύλλου, τον Κυριάκο Αθανασιάδη, τον Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο και τον Χρήστο Νάτση.
Στόχος της σειράς είναι να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν περιορισμένο χρόνο να κρατούν την επαφή τους με την καλή ελληνική λογοτεχνία αλλά κυρίως να γίνει γνωστή η σύγχρονη ελληνική δημιουργία και γλώσσα στον κόσμο, γι’αυτό και η έκδοση αυτή είναι δίγλωσση.Ο Κυριάκος Χ. Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1963. Aπό το 1986 έως το 2009 έζησε στην Αθήνα. Εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων και έχει επιμεληθεί περισσότερα από 300 βιβλία (λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, δοκιμιακά), ανάμεσά τους και την σειρά “Orbis Literae” των εκδόσεων “Gutenberg”. Στην ίδια σειρά μετέφρασε την “Ιστορία του Ζιλ Μπλας ντε Σαντιλιάν” του Alain-Rene Lesage και τα ποιήματα από τον “Καλόγερο” του Matthew Lewis. Από μικρός έγραφε ιστορίες με φαντάσματα, παράξενες δυνάμεις και εξωγήινους (ή εξωλογικούς) πολιτισμούς, κυρίως όμως ιστορίες για ανθρώπους που μπλέκονταν σε καταστάσεις πολύ δύσκολες -ή πολύ περίεργες- για να τις αντιμετωπίσουν. Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά ως διηγηματογράφος, και το 1987 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, “Ιστορίες υπερβολής” (εκδ. Ροές). Ακολούθησαν τα βιβλία: “Δώδεκα” (μυθιστόρημα, Καστανιώτης, 1991), “Μικροί κόσμοι” (μυθιστόρημα, Λιβάνης, 1996), “Το σάβανο της Χιονάτης” (μυθιστόρημα, Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2000), “Το βασίλειο του αποχαιρετισμού” (μυθιστόρημα, Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2002), “Πανταχού απών” (μυθιστόρημα, Τυπωθήτω, 2007), “Κακορραφίες” (σπονδυλωτές ιστορίες, Δήγμα, 2009), “Ζα Ζα” (Free Thinking Zone, 2012). Παράλληλα, έχει γράψει και περισσότερα από 10 βιβλία για παιδιά και εφήβους-κάποια από αυτά με ψευδώνυμο. Συνεργάζεται με διάφορα έντυπα και ψηφιακά μέσα.

Συγγραφέας: Αθανασιάδης Κυριάκος Χ.
Μεταφραστής: Αθανασιάδης Κυριάκος Χ.
Εκδότης: Free Thinking Zone
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-80288-2-5
Σελίδες: 80
Σχήμα: 17χ11
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα , Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα – Μεταφράσεις στα αγγλικά
Σειρές: Τετράδια 1-4

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.45 €