Ξηρά

Περιγραφή
Ένας άντρας και μια γυναίκα ταξιδεύουν στη Μεσόγειο. Ο ταξιδιώτης, Ελβετός διπλωμάτης με μεσογειακές ρίζες, αναζητά ένα παλιό κτήμα της οικογένειας στην Κύπρο και κυρίως το βιβλίο με τις καταπληκτικές συνταγές του ζαχαροπλάστη παππού στην Αλεξάνδρεια. Η βοτανολόγος, μια Βερολινέζα που της αρέσει ο Νότος και ζει στη Βαρκελώνη, ψάχνει νέες εσωτερικές ισορροπίες. Η παλιά σχέση τους έχει τελειώσει, αλλά οι διαδρομές τους αλληλοσυμπληρώνονται.
Περιδιαβαίνουμε μαζί τους, ανάμεσα σε λογιών λογιών λιχουδιές και μυρωδιές, τα μεσογειακά κέντρα: Αλεξάνδρεια και Σμύρνη, Αθήνα και Λευκωσία. Το καίριο όμως είναι η αναζήτηση ταυτότητας: ο ταξιδιώτης απελευθερώνεται από το μακρινό οικογενειακό παρελθόν και εντοπίζει το στίγμα του μέσα στην καρδιά της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Εκεί άραγε όπου εντoπίζουν και το δικό τους στίγμα αναρίθμητα παιδιά μεταναστών που μεγαλώνουν σήμερα στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις;Ο Περικλής Μονιούδης (Perikles Monioudis), γερμανόφωνος πολυβραβευμένος συγγραφέας ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1966 στην Ελβετία. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Σήμερα ζει στο Βερολίνο.

Συγγραφέας: Monioudis Perikles
Μεταφραστής: Αποστόλου Ιωάννα Α.
Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-05-1420-8
Σελίδες: 268
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γερμανόφωνη πεζογραφία (Ελβετία) – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.10 €