Ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί, 35 χρόνων βιωματική διαδρομή, του συγγραφέα, στον άβατο χώρο των αναμορφωτηρίων, σωφρονιστηρίων και φυλακών της χώρας και της αλλοδαπής, καταγράφοντας και σκιαγραφώντας με ανάγλυφο και γλαφυρό τρόπο, τις εμπειρίες του, τις οποίες αποκωδικοποιεί, αναλύει και αξιολογεί, με θεμελιωμένο και επιστημονικό παιδαγωγικά τρόπο, που κρατά τον αναγνώστη σε μια διαρκή αγωνία και αμείωτο ενδιαφέρον, από την αρχή μέχρι το τέλος.Ο Ζαχαρίας Καρατζάς είναι κοινωνικός λειτουργός και παιδαγωγός. Έχει μετεκπαιδευτεί, δύο φορές, ως υπότροφος της Ιταλικής κυβέρνησης στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Ρώμης και στην Ανωτέρα Σωφρονιστική Σχολή του Ιταλικού Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπηρέτησε ως προϊστάμενος αγωγής και κοινωνικής εργασίας (επιστημονικού προσωπικού), των αναμορφωτηρίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Υπήρξε αιρετό μέλος του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του ως άνω Υπουργείου. Υπηρέτησε στο ΝΕΛΕ ως σύμβουλος, υπεύθυνος κέντρου λαϊκής επιμόρφωσης και ως εισηγητής συμβουλευτικής γονέων. Εισήγαγε το θεσμό της λαϊκής επιμόρφωσης στις φυλακές και στα αναμορφωτήρια.
Δημοσίευσε πολλές επιστημονικές εργασίες και άρθρα στη χώρα μας και στην αλλοδαπή.
Ως επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού, σχεδίασε και οργάνωσε πλείστα κοινωνικά προγράμματα και συμμετείχε σε αυτά ως συντονιστής συναρμόδιων φορέων (Νέας Γενιάς, Λαϊκής Επιμόρφωσης, ΟΑΕΔ, ΕΟΜΕΧ, κλπ.).

Συγγραφέας: Καρατζάς Ζαχαρίας
Εκδότης: Βασιλόπουλος Στέφανος Δ.
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-7731-75-1
Σελίδες: 190
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες, Φυλακές ανηλίκων

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.83 €