ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΠΡΟΥΝΙ

Περιγραφή
«Ας τους κάψουμε το στάβλο!»
«Ναι, ας τους κάψουμε το στάβλο!» φώναξαν όλοι σαν με¬θυσμένοι και στράφηκαν με τις αναμμένες δάδες προς το κτί¬ριο που υψωνόταν σκοτεινό στην απέναντι πλευρά του αλωνιού.
Οι Μπρούνι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους δακρυσμένοι, κατά¬πληκτοι και μην πιστεύοντας αυτά που συνέβαιναν: ήθελαν να κάψουν το μέρος των παραμυθιών και των φανταστικών ιστοριών, το καταφύγιο των φτωχών, των περιπλανώμενων και των απόκληρων. Ήθελαν να κάψουν το Ξενοδοχείο Μπρούνι!
Ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Ιταλία του περασμένου αιώνα, στα χρόνια των Παγκόσμιων Πολέμων, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας και την προσπάθειά της για επιβίωση. Ο Μανφρέντι αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του συγγραφικού ταλέντου του, φέρνοντας στο προσκήνιο χαρακτήρες απλούς αλλά αξέχαστους, και έναν κόσμο λησμονημένο πια, όπου κυριαρχούσαν η αγάπη, το θάρρος και η ελπίδα.Ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι, σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και ειδικεύτηκε στην τοπογραφία του αρχαίου κόσμου. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια της Ιταλίας και του εξωτερικού, όπως το Ecole Pratique des Hautes Edudes της Σορβόνης, και είναι καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi στο Μιλάνο. Μελετητής του αρχαίου κόσμου, έχει διδάξει σε ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια και έχει διεξαγάγει και διευθύνει επιστημονικές έρευνες και ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Μεσογείου. Συνεργάζεται με τα περιοδικά «Panorama» και «Messaggero». Έχει γράψει δεκαέξι μυθιστορήματα, που έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Επίσης, έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, καθώς και ντοκιμαντέρ για σημαντικούς παραγωγούς. Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του είναι: «Ξενοφώντος ανάβασις» (1980), «Η κάθοδος των Μυρίων» (1986), «Τα καλότυχα νησιά» (1990), «Οι Ετρούσκοι στην κοιλάδα του Πάδου» (1991) -σε συνεργασία με τον Λουίτζι Μαλνάτι-, «Θάλασσα της Ελλάδας» (1992), «Οι Έλληνες της Δύσης» (1996) -σε συνεργασία με τον Λορέντζο Μπρατσέζι-, «Οι Κέλτες της Ιταλίας» (1999) -σε συνεργασία με τον Βενσεσλάς Κρούτα, η μυθιστορηματική τριλογία «Μέγας Αλέξανδρος» (1998), που μεταφράστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, και τα βιβλία του «Ακρόπολη», «Η μεγάλη εποποιία της Αθήνας», «Ο Φαραώ της άμμου», «Η επιστροφή από την Τροία», «Χίμαιρα», «Παλλάδιο», «Η τελευταία λεγεώνα», «Η ασπίδα της Σπάρτης», «Ο τύραννος των Συρακουσών», «Ζευς», κ.ά.

Συγγραφέας : Manfredi Valerio – Massimo
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 978-960-496-718-6
Σελίδες : 417
Σχήμα : 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.