Ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων Ελλάς

Περιγραφή
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Στην “Ατλαντική Ακτή”, τη μεγάλη αυτή, τουριστική πολιτεία, στο σπίτι του Δάνη και της Ρουθ ένα χρόνο μετά, στα τέλη του 1974: Αναδρομή στους φίλους. Πρώτο θύμα της 17 Νοέμβρη, ο φίλος μας ο Τζακ. Φταίνε τα δεκάξι χρόνια της δημοκρατικής καθυστέρησης που υπέφερε η χώρα μας;Ο Βασίλης Ιατρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Γιος του Ανδρέα (τ. Διευθυντή του ΕΟΤ) και της Ιουλίας Ιατρίδη (γνωστής συγγραφέως και μεταφράστριας).
Από το 1956 εργάστηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Το 1960 πήρε το πτυχίο του από τη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επίσης Ισπανική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, από όπου απεφοίτησε το 1962.
Μετά το θάνατο του Μίλτου Ιατρίδη (Πλοίαρχος Β.Ν. ε.α.) το 1960 άρχισε να γράφει το μυθιστορηματικό χρονικό “Ματωμένες θάλασσες”, συγκεντρώνοντας στοιχεία και από το αρχείο που άφησε ο θείος του.
Μετά τη σταδιοδρομία του στον ΕΟΤ που έληξε το 1975 ως Διευθυντής του Γραφείου του ΕΟΤ Βρετανίας και Ιρλανδίας στο Λονδίνο, συνέχισε μέχρι το 1996 να εργάζεται ως σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων στη Βρετανία, το Βέλγιο και τελικά στην Ελλάδα.
Από τη συνταξιοδότησή του ασχολείται με μεταφράσεις, συγγραφή μυθιστορημάτων και τη διαμόρφωση της τελικής μορφής του μυθιστορηματικού χρονικού “Ματωμένες θάλασσες”, με σκοπό να γίνει γνωστή η δράση και η συνεισφορά του Πολεμικού Ναυτικού στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία είναι αρκετά παραμελημένη.

Συγγραφέας: Ιατρίδης Βασίλης
Εκδότης: Καλορίζικο
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-98168-1-9
Σελίδες: 612
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.80 €