Ξεδιπλώματα ψυχής

Περιγραφή

Μόνον όταν ο συγγραφέας προσπαθήσει να εισχωρήσει στα ενδότερα της ψυχής του, δύναται ν’ αποδώσει στα γραφόμενά του και σ’ όλο τους το μεγαλείο, τα συναισθήματα που τον συνταράσσουν, απ’ όλα όσα του διηγούνται αυτοί που τα έζησαν, περιπέσουν στην αντίληψή του, ή ακόμη όσα βιώνει, στην προσωπική του ζωή. Γιατί τότε, οι ιδέες που συλλαμβάνει η φαντασία, δίχως να χάσουν την συνοχή τους, αναπτύσσονται δεόντως από την πένα του δημιουργού και μεγαλουργούν…

Η Λίνα Γαρυφαλάκη – Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και κατοικεί, από πατέρα κρητικό και μητέρα ελληνίδα μικρασιάτισσα (Κωνσταντινούπολη – Προύσα). Μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών της μελέτησε το κλασσικό τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο με δασκάλα την κ. Ε. Παπαγεωργίου, και ιδιωτικά με την ελβετίδα δασκάλα του κλασσικού τραγουδιού κ. Helen Slegel. Με το τραγούδι ασχολήθηκε ερασιτεχνικά. Εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία, πριν παντρευτεί με τον Κύπριο διπλωμάτη Πολύβιο Νικολάου με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά και χήρεψε τον Μάρτιο του 2000. Με την λογοτεχνία καταπιάστηκε από τα νεανικά της χρόνια, δημοσιεύοντας κείμενα της σε περιοδικά της εποχής. Ασχολείται με όλα τα είδη του λόγου, εκτός από το θεατρικό, με ιδιαίτερη έφεση στην ποίηση και στο δοκίμιο. Από το 1987 έως σήμερα, κυκλοφόρησε 12 ποιητικές συλλογές πεζά και ταξιδιωτικά. Ποιήματά της μεταφράστηκαν στα Ιταλικά και το 1995 κυκλοφόρησε στην Πολωνία ένα ποιητικό βιβλίο της με τον τίτλο «Nie Tylko Zal». Συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά, και συχνά δίδει ομιλίες με ενδιαφέροντα θέματα. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών της Ελλάδος και της Κύπρου, και μέλος του Συλλόγου Αναγνωστών Περιοδικού «Ελληνόπουλο» (Σ.Α.Σ.Π.Ε.)

Συγγραφέας : Γαρυφαλάκη – Νικολάου Λίνα
Εκδότης : Δρόμων
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-694-198-6
Σελίδες : 118
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.