Ντεκουπάζ 2

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό είναι ο δεύτερος τόμος της σειράς για το ντεκουπάζ, με το κεντρικό θέμα του να αφορά στην τεχνοτροπία της «παλαίωσης», μιας και είναι το δυσκολότερο από τα θέματα που σας απασχολούν και για το οποίο μας λέτε ότι χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για να το κατανοήσετε. Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, θα βρείτε εξαιρετικά έργα, όπως πάντα, που τα κατασκευάσαμε στο εργαστήριό μας, απ’ όπου και τα μαθήματα που προσφέρουμε με οδηγίες και βήμα προς βήμα φωτογραφίες, για να μπορέσετε και εσείς να τα φτιάξετε ξανά και ξανά. Θα διαβάσετε επίσης, για διαφορετικές μεθόδους και πολλαπλά στυλ παλαίωσης, για νέα υλικά και μοντέρνα χρώματα, ακριβείς οδηγίες με φωτογραφίες και βαθμούς δυσκολίας. Τα κείμενα είναι γραμμένα με τρόπο απλό και κατανοητό, με συμβουλές και εικόνες βήμα προς βήμα από τη συγγραφέα, για κάθε επίπεδο δεξιοτήτων, είτε για αρχάριους είτε για πεπειραμένους καλλιτέχνες, πολύ χρήσιμο τόσο για μαθητές όσο και για δασκάλους. Με τις ειδικές τεχνικές παλαίωσης, μπορούμε να προσδώσουμε στα έργα μια αίσθηση παλαιού και φθαρμένου, που κάνει τη δημιουργία μας σαν να προέρχεται από μιαν άλλη εποχή. Η αγάπη για το παλαιό είναι μια τάση που επικρατεί ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζει όχι μόνο συγκεκριμένα έργα τέχνης, αλλά κι έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Η τάση αυτή είναι γνωστή ως shabby chic ή vintage. Στο βιβλίο αυτό, θα εφαρμόσουμε στα έργα μας με ντεκουπάζ διάφορες τεχνικές παλαίωσης, όπως είναι όλα τα είδη του κρακελέ, πατίνες, shabby chic, τη shabby paste και πολλές άλλες, με τις οποίες ασχοληθήκαμε στο εργαστήρι μας όλα αυτά τα χρόνια

Γεννήθηκε στην Πολωνία το 1976, όπου και μεγάλωσε. Από μικρό παιδί είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες και αναζητούσε τρόπους να μάθει όσο γινόταν περισσότερες τεχνικές, δουλεύοντας εθελοντικά σε διάφορα εργαστήρια της πόλης της με κεραμικά, πορσελάνη, χρυσό και αγάλματα, καθώς και στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Πολωνίας που παρήγαγε χειροποίητες φυσητές χριστουγεννιάτικες μπάλες, ζωγραφισμένες στο χέρι. Σε νεανική ηλικία έφτασε στην Ελλάδα, όπου έστησε το πρώτο της μικρό μαγαζί με χειροποίητα είδη δώρου. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ανακάλυψε στο ντεκουπάζ κάτι εντελώς νέο και συναρπαστικό, που την μάγεψε και την έκανε να αγαπήσει την ενασχόληση μαζί του. Το καλοκαίρι του 2006 ταξίδεψε πάλι στη Βαρσοβία, για να παρακολουθήσει ιδιαίτερα σεμινάρια στην καλλιτεχνική σχολή «Ο κόσμος με τα μάτια της Άσκετ» «Swiat Wedlug Askiet»-, από τα πιο γνωστά καλλιτεχνικά εργαστήρια της Ευρώπης. Η έφεση που είχε ήδη στη χειροτεχνία και η αγάπη προς αυτήν την οδήγησαν να αρχίσει δειλά-δειλά να κάνει σεμινάρια. Μη βρίσκοντας υλικά απαραίτητα για το ντεκουπάζ στην Ελλάδα, αποφάσισε να εισάγει τα απαραίτητα, ώσπου σιγά-σιγά να γεμίσει το εργαστήρι της, που μέχρι αυτή τη στιγμή το διατηρεί ως ένα από τα πιο γνωστά και καλύτερα εξοπλισμένο καλλιτεχνικό εργαστήρι-κατάστημα στη Δάφνη (Αθήνα), αλλά και εισαγωγική εταιρεία, όσον αφορά στο ντεκουπάζ, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα (www.decomagia.gr) για αποστολή υλικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εκτός από τα σεμινάρια και τη διάθεση των υλικών της, βοηθάει και άλλα νέα εργαστήρια και καινούργιους δημιουργούς. Συνεργάζεται με τις δημοφιλέστερες εταιρείες προϊόντων στην Ευρώπη και συνεχώς μαθαίνει και εμπλουτίζει τη γνώση της, παρακολουθώντας σεμινάρια διαφόρων μεγάλων δημιουργών. Το τελευταίο διάστημα ταιριάζει το ντεκουπάζ και με άλλες τεχνικές, παραδίδει σεμινάρια εύκολης ζωγραφικής, easy painting, καθώς και διακοσμητική ραπτική. Όλα αυτά συνδυάζονται καταπληκτικά με το ντεκουπάζ.

Συγγραφέας : Zagorska – Κουτσαντωνάκη Maja
Επιμελητής : Ντουντούμης Γιάννης
Εκδότης : Ντουντούμης Ι.
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-956-109-9
Σελίδες : 112
Σχήμα : 28×21
Κατηγορίες : Χειροτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.76 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.