Ντίνα Παγιάση – Κατσούρη: Ποιήματα και διηγήματα

Περιγραφή
Το ποιητικό και πεζογραφικό έργο της Ντίνας Παγιάση-Κατσούρη διέπεται από συνέπεια και ενότητα, ιδεολογική, θεματική, κάποτε και τεχνοτροπική. Ιδεολογικά, είναι ανθρωπιστικό· θεματικά, είναι κυπροκεντρικό και, κατά δεύτερο λόγο, διεθνιστικό (το δείχνουν και οι μεταφραστικές της επιλογές στις δύο συλλογές διηγημάτων από αναπτυσσόμενες χώρες)· τεχνοτροπικά, εκφράζει όψεις του μεταπολεμικού λυρικού ρεαλισμού.
H εκφορά του ποιητικού λόγου έχει αμεσότητα, ευκρίνεια και δύναμη. Στα διηγήματα διακρίνεται άνεση στην ανέλιξη της πλοκής και στη σύμπλεξη του παρόντος της «ιστορίας» με το υλικό των συχνών συνειρμικών αναδρομών και με το πέρασμα από τη συγχρονία σε διαχρονία. Γενικά, παρά την ανάδυση του (πληγωμένου, τρυφερού ή και παθιασμένου) λυρισμού ή και ερωτισμού, από το λογοτεχνικό αυτό σύνολο δεν απουσιάζουν η λεπτή είτε έκδηλη ειρωνεία, η σάτιρα και ο σαρκασμός, σποραδικά και το χιούμορ.

Επιμελητής : Κεχαγιόγλου Γιώργος 1947-, Μαραγκόπουλος Άρης
Φορέας : Κεχαγιόγλου Γιώργος 1947-
Υπεύθυνος Σειράς : Παπαλεοντίου Λευτέρης
Συγγραφέας : Παγιάση – Κατσούρη Ντίνα
Εκδότης : Τόπος
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-6863-43-3
Σελίδες : 196
Σχήμα : 24χ15
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα , Νεοελληνική ποίηση, Νεοελληνική λογοτεχνία, Κυπριακή ποίηση, Κυπριακή πεζογραφία – Διήγημα, Κυπριακή λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική, Κυπριακή ποίηση – Ερμηνεία και κριτική
Σειρές : Επί των Κειμένων, Κυπριακή Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.