Νοσταλγικές αναδρομές

Περιγραφή
“Νοσταλγικές αναδρομές” : Αυτό που πέτυχε η ποιήτρια, είναι να μας δώσει μια σειρά απελευθερωμένων στίχων, σε διάφορες μορφές, απαλλαγμένες από τις στερεότυπες ρεαλιστικές και αισθητικές “γνωστές” εικόνες. […]
[…] Ιδιαίτερα μερικά ποιήματα της: “Τα δέντρα βρίσκονται σε διαρκή έκκληση”, “Ακούμπησα την ψυχή μου, Θεέ μου”, “Το τραγούδι των ερωδιών” κ.ά. μας δίνουν τους λεπτούς κραδασμούς, που πάλλονται ανάμεσα στην ποιητική αντίληψη και την φιλοσοφική σύλληψη, αναζητώντας ν’ αντικρίσουν την φτεροφόρα ποιητική διαίσθηση.
Ε. Μιρασχή
Πεζογράφος, κριτικός
Η Λίνα Γαρυφαλάκη – Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και κατοικεί, από πατέρα κρητικό και μητέρα ελληνίδα μικρασιάτισσα (Κωνσταντινούπολη – Προύσα). Μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών της μελέτησε το κλασσικό τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο με δασκάλα την κ. Ε. Παπαγεωργίου, και ιδιωτικά με την ελβετίδα δασκάλα του κλασσικού τραγουδιού κ. Helen Slegel. Με το τραγούδι ασχολήθηκε ερασιτεχνικά. Εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία, πριν παντρευτεί με τον Κύπριο διπλωμάτη Πολύβιο Νικολάου με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά και χήρεψε τον Μάρτιο του 2000. Με την λογοτεχνία καταπιάστηκε από τα νεανικά της χρόνια, δημοσιεύοντας κείμενα της σε περιοδικά της εποχής. Ασχολείται με όλα τα είδη του λόγου, εκτός από το θεατρικό, με ιδιαίτερη έφεση στην ποίηση και στο δοκίμιο. Από το 1987 έως σήμερα, κυκλοφόρησε 12 ποιητικές συλλογές πεζά και ταξιδιωτικά. Ποιήματά της μεταφράστηκαν στα Ιταλικά και το 1995 κυκλοφόρησε στην Πολωνία ένα ποιητικό βιβλίο της με τον τίτλο “Nie Tylko Zal”. Συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά, και συχνά δίδει ομιλίες με ενδιαφέροντα θέματα. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών της Ελλάδος και της Κύπρου, και μέλος του Συλλόγου Αναγνωστών Περιοδικού “Ελληνόπουλο” (Σ.Α.Σ.Π.Ε.)

Συγγραφέας: Γαρυφαλάκη – Νικολάου Λίνα
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-8330-25-4
Σελίδες: 71
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.68 €