Νομικά πρόσωπα και ιδίως εταιρείες στις συγκρούσεις νόμων

Περιγραφή
Ο Χάρης Π. Παμπούκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Νομικά στο Παρίσι (Paris I – Pantheon – Sorbonne) και ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτορας του ίδιου πανεπιστημίου το 1990 (Docteur d’Etat en droit). Η διατριβή του τιμήθηκε με διάφορα κρατικά και διεθνή βραβεία και δημοσιεύθηκε το 1993 στη Librairie de Droit et de la Jurisprudence.
Το 1991 εκλέχθηκε ομόφωνα Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2005 είναι αναπληρωτής καθηγητής του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου και του δικαίου διεθνών συναλλαγών στη Νομική Σχολή, όπου διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα τα μαθήματα του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου, του δικαίου διεθνών συναλλαγών, του δικαίου κατάστασης αλλοδαπών και διεθνή διαιτησία. Έχει δημοσιεύσει νομικές μονογραφίες και άρθρα στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.
Υπήρξε γραμματέας σύνταξης του περιοδικού Revue Hellenique de Droit International. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας διοίκησης και οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών και μέλος του Επιστημονικού του Συμβουλίου. Έχει εκλεγεί μέλος της Unidroit (Ρώμη) και είναι ακόμη μέλος πολλών ημεδαπών και αλλοδαπών επιστημονικών εταιρειών. Έχει μετάσχει ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην εκπόνηση διεθνών συμβάσεων.
Το 2003 του ανατέθηκε η τιμητική διδασκαλία ειδικού μαθήματος στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης με θέμα την ενότητα ή την ετερότητα ως προς τη διεθνή δικαιική ρύθμιση.
Είναι δικηγόρος και έχει παραστεί στον Άρειο Πάγο, στο Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Στρασβούργο) και στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Λουξεμβούργο). Είναι επίσης διεθνής διαιτητής με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς διαιτησίες. Ασχολείται ακόμη με τους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών και ιδιαίτερα με τη διαμεσολάβηση.

Συγγραφέας: Παμπούκης Χαράλαμπος Π.
Υπεύθυνος Σειράς: Βρέλλης Σπυρίδων Β.
Εκδότης: Σάκκουλας Αντ. Ν.
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-15-1330-2
Σελίδες: 377
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, Δημόσιο δίκαιο
Σειρές: Βιβλιοθήκη Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 36.28 €