Νικόλαος Κάλας

Περιγραφή
[…] Χάρη στην τοπική αυτοδιοίκηση, και ακριβέστερα χάρη στον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Τάσο Βαβατσικλή, κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση, από κοινού με τον Τομέα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Παναγιώτη Νούτσο, τον Ερατοσθένη Καψωμένο και ασφαλώς τον Νάνο Βαλαωρίτη, του Πρώτου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τον Νικόλαο Κάλα, με τη συμμετοχή επιστημόνων όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τις Η.Π.Α., την Αγγλία, την Αυστραλία και την Κύπρο. Στον παρόντα τόμο συγκεντρώνονται οι απόψεις του μεγαλύτερου μέρους των ερευνητών που έχουν ασχοληθεί συστηματικά με όλες τις πτυχές του σύνθετου έργου του Κάλα, όπως εκφωνήθηκαν στο πιο πάνω Συνέδριο -και με την ίδια σειρά.
“Η ιστορία δεν πρέπει ποτέ να τελειώνει στις σελίδες που είναι γραμμένη αλλά στο μυαλό του αναγνώστη όταν ολοκληρώσει το διάβασμά της”, έγραφε ο Κάλας. Ας ελπίσουμε να ισχύσει το ίδιο και με τα συγκεκριμένα κείμενα. Του το οφείλουμε.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εισηγητής: Αρσενίου Ελισάβετ, Αργυρόπουλος Σπήλιος, Βαβατσικλής Τάσος, Βαλαωρίτης Νάνος 1921-, Βούλγαρη Σοφία, Δεληγιώργη Αλεξάνδρα, Διοματάρη Μαριλένα, Καραδήμα Δήμητρα, Καράμπελας Σάββας, Καψωμένος Ερατοσθένης Γ., Κραββάρης Δημήτρης, Κρεμμύδας Κώστας, Λαδογιάννη Γεωργία, Λέτσιος Βασίλης, Μιχαήλ Σάββας 1947-, Μπενάτσης Απόστολος, Νούτσος Παναγιώτης Χ. 1948-, Παγουλάτος Αντρέας 1948-2010, Παπαϊωάννου Βασίλης, Πασχάλης Βασίλης, Ρούμκου Ελένη, Σακελλαριάδης Θανάσης Γ., Σταθόπουλος Κώστας, Τζουμάκας Δημήτρης, Χατζηγιακουμή – Νούτσου Μαρία, Hoff Lena
Εκδότης: Μανδραγόρας
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-7528-66-2
Σελίδες: 285
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση – Ερμηνεία και κριτική, Πρόσωπα στη λογοτεχνία, ιστορία, βιογραφία, Πρόσωπα στις τέχνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.48 €