Νεοκλασικισμός και ρομαντισμός


Περιγραφή

Αυτός ο πλούσια εικονογραφημένος τόμος παρουσιάζει στον αναγνώστη μια αναλυτική θεώρηση του πλούτου και της ποικιλομορφίας της αρχιτεκτονικής και των καλών τεχνών της περιόδου ανάμεσα στα 1750 και 1848. Ενώ ο Νεοκλασικισμός αναφέρεται ξεκάθαρα στην αντανάκλαση των αρχών της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κλασικής Αρχαιότητας, ο όρος Ρομαντισμός περιλαμβάνει ένα πολύ ευρύτερο νόημα και ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διανοητική άποψη του καλλιτέχνη. Ο Νεοκλασικισμός και ο Ρομαντισμός δεν θα πρέπει να θεωρούνται δύο αντιθετικοί πόλοι, αλλά δύο «διαφορετικές προσεγγίσεις για τη διαλεύκανση του ίδιου ιστορικού ζητήματος που προηγείται της ανάδυσης του Μοντερνισμού». Οι ζωηρές εξειδικευμένες εικονογραφήσεις που περιέχονται σε αυτό το εμπεριστατωμένο έργο παρέχουν στον αναγνώστη καλύτερη κατανόηση των πολλών διαστάσεων αυτής της συναρπαστικής εποχής.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Pütz Peter, Engel Ute, Borngässer Barbara, Karn Georg Peter, Kluckert Ehrenfried, Plassmeyer Peter, Rupeks – Wolter Hildegard, Geese Uwe, Rauch Alexander, Resemann Angela
Μεταφραστής : Σιτμάκη Μαίρη
Επιμελητής : Toman Rolf
Εκδότης : Ελευθερουδάκης
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 3-8331-4961-2
Σελίδες : 520
Σχήμα : 26χ22
Κατηγορίες : Τέχνη – Ιστορία , Ρομαντισμός, Τέχνη – Λευκώματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.