Νεοελληνική γλώσσα

Περιγραφή
Ξέρεις το αλφάβητο… Ξέρεις να λες «καλημέρα, τι κάνεις;», «πώς σε λένε;», «πού μένεις;», «από πού είσαι;»… Ξέρεις την ώρα, τις μέρες της εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη… Με άλλα λόγια, ξέρεις λίγα, βασικά ελληνικά και θέλεις να μάθεις πιο πολλά.
Σε αυτό το βιβλίο υπάρχουν:
– αρκετοί διάλογοι για τα καθημερινά θέματα (στο δρόμο, στο περίπτερο, στην καφετέρια, στο ταχυδρομείο…)
– μικρά, απλά κείμενα για την Ελλάδα σήμερα αλλά και για την ιστορία της
– πιο δύσκολα θέματα, κοινωνικά, σημερινά
– απλά κείμενα λογοτεχνίας, για να γνωρίσεις και αυτήν την Ελλάδα και τη γλώσσα της.
Και παράλληλα θα βρεις:
– λεξιλόγιο σε πολλές γλώσσες
– ερωτήσεις κατανόησης
– γραμματική, εύκολη στην αρχή και μετά πιο δύσκολη
– ένα διάλογο ή ένα κείμενο ή μια μικρή έκθεση, για να γράψεις.
Όλα έρχονται σιγά σιγά, αρχίζουν από τα πιο απλά και φτάνουν στα πιο δύσκολα. Και το πιο σημαντικό: οι διάλογοι, τα θέματα, τα κείμενα (από περιοδικά, από βιβλία, συχνά μαζί με μια διαφήμιση, ένα τραγούδι, κάτι καθημερινό, γύρω σου) είναι για εσένα, για την ηλικία σου, για παιδιά και νέους 13 έως 18 χρόνων. Έχεις στα χέρια σου ένα βιβλίο γραμμένο για μαθητές και καθηγητές των δημόσιων Γυμνασίων – Λυκείων και των ξένων σχολείων όπου υπάρχουν πολύγλωσσες τάξεις στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Καλή δουλειά, λοιπόν. Και καλή δύναμη…Η Ρένα Μπρισίμη-Μαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Φοίτησε στη Σχολή Ουρσουλινών και σπούδασε φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (κλασικό τμήμα), απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1982.
Από το 1990 εργάζεται ως καθηγήτρια νέων ελληνικών και ελληνικής ιστορίας στο Lycee Franco-Hellenique d’ Athenes (Eλληνο-Γαλλικό σχολείο Αγίας Παρασκευής – γυμνάσιο και λύκειο του γαλλικού τμήματος), διδάσκοντας κυρίως δίγλωσσους μαθητές.
Ασχολήθηκε με τη μετάφραση και τη δημοσιογραφία. Είναι κάτοχος Sorbonne II (histoire de l’ art) και Diplome special de traducteur (litterature) στη γαλλική γλώσσα, καθώς επίσης Lower και Intermediate Degree of Riddley Hall, Cambridge στην αγγλική.
Το 1987 παρακολούθησε ειδικά μαθήματα για «animateurs» στο Remscheid της Γερμανίας. Έχει γράψει άρθρα για τη δίγλωσση εκπαίδευση και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες και συνέδρια.
Από το 1986 είναι παντρεμένη με το δημοσιογράφο Νίκο Μαράκη και έχει δύο παιδιά.

Συγγραφέας: Μπρισίμη – Μαράκη Ειρήνη
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-03-4809-Χ
Σελίδες: 320
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση), Ελληνική γλώσσα, Νέα – Διδακτικά βιβλία για ξένους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.19 €