Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα!

Περιγραφή

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗς ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ είναι η καλή επικοινωνία με την οικογένεια. Ο παιδίατρος, για να ασκήσει την ιατρική του στο παιδί, πρέπει πρώτα να γοητεύσει το γονιό. Καθημερινά, διανθίζω την εξέταση στο ιατρείο μου με ιστορίες και παραδείγματα προς του γονείς, ενώ συχνά βρίσκομαι αντιμέτωπος με την ερώτηση για κάποιο βιβλίο απ’ όπου θα μπορούσαν να αντλήσουν πληροφορίες, ώστε να προσφέρουν στο παιδί τους μια όσο το δυνατό καλύτερη φροντίδα. Η ελληνική και ξένη βιβλιογραφία είναι πλούσια σε ιατρικά και παιδιατρικά συγγράμματα, χωρίς ένα βιβλίο που με μυθιστορηματικό τρόπο να κοινωνεί στο μη ειδικό, παιδιατρικές γνώσεις. Λίγο το σαράκι της γραφής και λίγο η ανάγκη του νέου ενθουσιώδους παιδίατρου να επικοινωνήσει με τους γονείς με οδήγησαν, από τα μέσα του 2007, να γράφω τακτικά στο blog μου, το http://nikopediatre.blogspot.gr. Πρόκειται για βιωματικά διηγήματα, βασισμένα κυρίως στην καθημερινότητά μου ως παιδίατρου και ως γονιού. Η γνώση της πρώτης μου ιδιότητας συνδυασμένη με την εμπειρία του ιατρείου, αλλά κυρίως του γονιού των δίδυμων παιδιών μου, που φέτος έκλεισαν τα οχτώ τους χρόνια, γέννησαν αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ «Παιδιατρική Λογοτεχνία». Μάζεψα την πλειοψηφία των κειμένων που είναι αναρτημένα και, αφού τα ενημέρωσα με ο,τι πιο σύγχρονο σχετικά με την παιδιατρική, τα συγκρότησα σε βιβλίο. Μέσα από τις περιπέτειες του Ερμή και της Χαράς, αλλά και παιδιών από το ιατρείο μου, φιλοδοξώ να σας τα ταξιδέψω στον κόσμο της ψυχικής και σωματικής υγείας του παιδιού. Καλή ανάγνωση και…

Ο Νίκος Βαράκης γεννήθηκε το 1968 στο Λονδίνο. Τα νηπιακά του χρόνια τα πέρασε στην Καβάλα, ενώ τα σχολικά και πρώτα φοιτητικά στην Αθήνα, στου Παπάγου. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης και από το 1998 ζει και εργάζεται ως παιδίατρος στο Ρέθυμνο. Από το 2011 είναι πιστοποιημένος σύμβουλος μητρικού θηλασμού IBCLC. είναι παντρεμένος με την Ελένη και έχουν από ο 2006 τα διδυμάκια τους, τον Ερμή και τη Χαρά.

Συγγραφέας : Βαράκης Νίκος
Επιμελητής : Παπιομύτογλου Βαγγέλης
Εικονογράφος : Ιωαννίδου Ελένη
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-93-6400-3
Σελίδες : 294
Σχήμα : 14×21
Κατηγορίες : Παιδιατρική, Γονείς και παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.