Ναυτιλία των Ελλήνων 1700-1821

Περιγραφή
“…τα καράβια μας δεν δουλεύουν μόνο την Άσπρην θάλασσαν, αλλ΄ όλας τας θάλασσας, και λεβάντε και πουνέντε, και έξω του Στρέτου τον Ωκεανόν, Αμερικήν, Ολλάνδιαν και Ιγγλατέραν, και την Βαλτικήν θάλασσαν, και πέρυσι εζήτησαν πραγματευταί καράβια μας να αναυλωθούν διά Ινδίας…”
(Αρχείον Κοινότητος Ύδρας, 15/12/1804)
Τα τελευταία σαράντα χρόνια οι Έλληνες κατέχουν τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, μεγαλύτερο από εκείνο των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Κίνας ή της Ιαπωνίας. Οι αρχές της ανάπτυξης της σύγχρονης ελληνόκτητης ναυτιλίας εντοπίζονται στον 18ο αιώνα. Οι 1.800 ναυτικές οικογένειες από σαράντα νησιά και λιμάνια του Ιονίου και του Αιγαίου τις παραμονές της Ελληνικής Επανάστασης είχαν ένα στόλο από 1.000 μεγάλα ποντοπόρα εμπορικά ιστιοφόρα, τον μεγαλύτερο στόλο της Μεσογείου που εμπορευόταν και στον Ατλαντικό. Το βιβλίο βασίζεται σε πολυετή και πρωτότυπη έρευνα σε τριάντα αρχεία επτά χωρών, σε έξι διαφορετικές γλώσσες, με τη συλλογική εργασία μιας διεθνούς ομάδας είκοσι ερευνητών που ανασυγκρότησε τη ναυτιλία των Ελλήνων σε όλο της το εύρος σε αυτή την πρώιμη περίοδο.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Aydin Haci Veli, Γαλάνη Κατερίνα, Δελής Απόστολος, Di Vita Fabio Paolo, Καπετανάκης Παναγιώτης, Κωνσταντινίδου Κατερίνα, Λαΐου Σοφία Ν., Παγκράτης Γεράσιμος Δ., Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, Παπακώστα Χριστίνα, Theuma Frank
Επιμελητής: Χαρλαύτη Τζελίνα, Παπακωνσταντίνου Κατερίνα ιστορικός
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-04-4318-1
Σελίδες: 887
Σχήμα: 24χ17

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.42 €