Ναυτικές διηγήσεις

Περιγραφή
Ο έρωτας και η ελευθερία συμπλέουν στους ωκεανούς του ανθρώπινου συναισθήματος. Η σκέψη πάλλεται, στο νου του ανθρώπου, και στο είναι αντηχούν η παράδοση, η κοινωνική κουλτούρα και είναι η συνειδησιακή ωριμότητα που τελικά οριοθετεί την υπέρβαση… πέρα από τον έρωτα και την ελευθερία.
“Οι ήρωες των τεσσάρων διηγημάτων είναι σημερινοί άνθρωποι που κάποτε με συντρόφεψαν στα μακρινά ταξίδια της μοναξιάς, στα πελάγη ή τους συνάντησα στα λιμάνια της ξενιτιάς. Και τους γνώρισα μέσα μου, τότε, ή αργότερα στις γαλήνιες ώρες του στοχασμού και της ενδοσκόπησης -ξέμπαρκος, μπροστά στο τζάκι της στοργής. Τώρα τους συντροφεύει η αγάπη μου όπου κι αν ταξιδεύουν.”
Κώστας ΣτεφανόπουλοςΟ Κώστας Στεφανόπουλος είναι πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, με πανεπιστημιακές σπουδές στο Tennessee, αρχιπλοίαρχος και manager της Pontoporia και, για μια δεκαετία, καθηγητής στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ). Έχει βραβευτεί για τον ποιητικό και πεζό του λόγο από λογοτεχνικές ενώσεις και από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Δημοσιεύει τακτικά στον λογοτεχνικό και ναυτιλιακό τύπο άρθρα, μελέτες, ποιήματα και μικρά διηγήματα. Είναι ενεργό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, σύμβουλος της Ακαδημίας Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών και ιδρυτικό μέλος του Αριστοτελικού Φιλοσοφικού Ομίλου της Αθήνας. Έργα του είναι:
Α. Επιστημονικά:
– “Οικονομική και τεχνική διεύθυνση του πλοίου”, 1976
– “Ο πλοίαρχος και η οικονομική και τεχνική διεύθυνση του πλοίου”, 1996
Β. Νουβέλες και διηγήματα:
– “Πέρα από τον έρωτα και την ελευθερία”, 4 νουβέλες, 1984
– “Οδός Αγάπης”, συλλογή διηγημάτων, 1986
Γ. Θεατρικά:
– “Αδιέξοδο”, 1984
– “Λίγο φως στην έξοδο”, 1987
Δ. Ποίηση
– “Αναζητώντας εσένα”, 1980
– “Αποχωρισμός και επιστροφή”, 1983
– “Ψίθυροι στην πνοή του ανέμου”, 1984
– “Ποντοπορεία”, 2000
– “Μικροί Θεοί σε Απολλώνια πελάγη”, 2006

Συγγραφέας: Στεφανόπουλος Κώστας
Εκδότης: Ποντοπόρεια Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-89258-2-7
Σελίδες: 167
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Νουβέλα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.88 €