Ναρκόπολις

Περιγραφή
Μύηση στην τέχνη της οπιομανίας. Γνωριμία με τον/την Ντιμπλ, γκαρσόνα και πόρνη, ευνούχο, τρανσέξουαλ μούσα που θα γυρέψει στο όπιο ανακούφιση και θα βρει ηδονή, πάθος και θάνατο. Με αυτή, περίπου, τη σειρά. Πέρασμα στην Κίνα. Ο κύριος Λι, θεραπευτής και ντίλερ, οδηγός στα θαυμάσια της έξης και της μέθεξης. Επιστροφή στο μέλλον, πένθιμος απολογισμός, χαρμολύπη – το απόλυτο trip.
Narcopolis είναι η Βομβάη προτού αλλάξει φύλο εγχειρισμένη από σουγιά και γίνει Μουμπάι. Narcopolis είναι η πίπα οπίου προτού γίνει σύριγγα ηρωίνης, το trip που σε ελευθερώνει και σε λιώνει, η γκρεμισμένη πύλη της αντίληψης, ο δρόμος της υπερβολής ως τη σοφία. Narcopolis είναι ένα ερωτικό γράμμα στη Βομβάη ως πολιτεία αυτοκτόνων και ως χαμοκέλα μιας αναπόφευκτα δίκοπης ζωής.
Το NARCOPOLIS, το μυθιστόρημα ενός ποιητή, είναι μια σπαρακτική ελεγεία στην τοξικότητα των πόλεων και των ανθρώπων, της ύπαρξης που ψάχνει στο μηδέν για κάποιο νόημα. Με αυτή την ανταπόκριση από την άβυσσο, ο Τζιτ Θαγίλ συνομιλεί, προς τέρψιν των αναγνωστών, με μεγάλους χρονικογράφους του χάους όπως ο Ουίλιαμ Μπάροουζ και ο Ρομπέρτο Μπολάνιο.Ο Τζιτ Θαχίλ είναι Ινδός ποιητής, συγγραφέας, λιμπρετίστας και μουσικός, γεννημένος το 1959. Έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές «These Errors Are Correct», «English», «Apocalypso» και «Gemini». Το μυθιστόρημα «Ναρκόπολις» είναι το πρώτο πεζό του έργο και είχε περιληφθεί στη Βραχεία Λίστα για το Βραβείο Booker το 2012.

Συγγραφέας : Thayil Jeet
Μεταφραστής : Μαντόγλου Αργυρώ
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 618-01-0103-5
Σελίδες : 356
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ινδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.01 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.