Ναρκωτικά

Περιγραφή
Πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την πρώτη έκδοση του έργου «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Κατ’ άρθρο ερμηνεία του ν. 1729/1987», έγινε αναγκαία μια αναθεωρημένη επανέκδοση. Η εμφάνιση νέας νομολογίας και αρθρογραφίας για τη νομοθεσία για τα ναρκωτικά συνιστούσαν ήδη επαρκείς λόγους για την επανέκδοση. Όπως είναι ευνόητο όμως, χαρακτήρα επείγοντος στη νέα αυτή έκδοση έδωσε η θέση σε ισχύ Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά (Κ.Ν.Ν.) -ν. 3459/2006 (ΦΕΚ Α’ 103/25.5.2006), με τον οποίο κωδικοποιήθηκε το σύνολο της νομοθεσίας της σχετικής με τα ναρκωτικά.
Ο σχολιασμένος κώδικας της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά φιλοδοξεί να συμβάλλει στο έργο των νομικών της πράξης (δικηγόρων-δικαστών), ώστε με συστηματικότητα και με τρόπο εύχρηστο στον αναγνώστη να:
– παρέχεται με πληρότητα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο,
– διατυπώνονται με σαφήνεια και θεμελίωση (νομολογιακή-θεωρητική) όλες οι ερμηνευτικές προσεγγίσεις για κάθε θέμα,
– προκρίνονται με πλήρη τεκμηρίωση λύσεις και δυνατότητες,
– είναι άμεσα προσβάσιμη όλη η πρόσφατη νομολογία του Ακυρωτικού μας σε θέματα ναρκωτικών,
– πλαισιώνεται η επιστημονική προσέγγιση από την πρακτική των ποινικών υποθέσεων,
– παρέχεται πληροφόρηση για τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, καθώς και για υπηρεσίες και οργανισμούς που ασχολούνται με πρόληψη και θεραπεία σε όλη τη χώρα.Ο Νίκος Παρασκευόπουλος διδάσκει ποινικό δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1980. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και είναι κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Έντονη είναι η παρουσία του στη νομική πράξη, καθώς συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ανέπτυξε δραστηριότητα μεσολαβητή σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996) και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997). Πολλές από τις θέσεις που υποστήριξε υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών και εξαρτημένους μικροδιακινητές). Κατά την περίοδο 1993-1995 υπήρξε σύμβουλος για θέματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη. Έχει λάβει μέρος ως εκπρόσωπος της χώρας σε συνέδρια ή επιτροπές διεθνών οργανισμών καθώς και στο Δ.Σ. (ως πρόεδρος) του Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

Συγγραφέας: Παρασκευόπουλος Νίκος Α., Κοσμάτος Κώστας
Εκδότης: Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-445-136-7
Σελίδες: 969
Κατηγορίες: Ναρκωτικά – Δίκαιο και νομοθεσία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 82.72 €