Ναπολέων Ζέρβας

Περιγραφή
Εξήντα δύο (62) χρόνια πέρασαν από το τέλος της δοξασμένης μα και ματωμένης εποχής της ηρωϊκής αντίστασης του ελληνικού λαού κατά της τριπλής κατοχής (Ιταλών, Γερμανών και Βουλγάρων), ικανά για έναν ερευνητή να δει τα γεγονότα πιο αντικειμενικά, από κάποιον άλλον που γράφει “εν θερμώ”, αφού ο χρόνος φέρνει πάντα στο φως την αλήθεια.
Γράφτηκαν πολλά για την Εθνική Αντίσταση και τους πρωταγωνιστές της, από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα εκείνα, στρατευμένους στη μια ή στην άλλη παράταξη.
Ακούστηκαν ύμνοι και κατάρες, γιατί ο καθένας έγραφε και περιέγραφε τα γεγονότα απ’ τη δική του σκοπιά, εγκωμιάζοντας τον ηρωισμό και την ανιδιοτέλεια του αγώνα της παράταξης του, κι αφήνοντας να χυθεί όλη η εμπάθεια και το μίσος του για τους αντιφρονούντες. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Θα νόθευα καρδιά και νου αν κι εγώ πορευόμουνα τον ίδιο δρόμο.
Στο πόνημα μου τούτο θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω έναν απ’ τους πρωταγωνιστές εκείνων των χρόνων, το Σουλιώτη αγωνιστή Ναπολέοντα Ζέρβα, τώρα που συμπληρώνεται μισός αιώνας από τη θανή του. […]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)Ο Διονύσης Σπ. Μπερερής γεννήθηκε στη Γουριά- Μεσολογγίου. Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών. Αποφοίτησε από την Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου και είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων (υπότροφος του Ι.Κ.Υ.), της Παντείου Σχολής Πολιτικών Επιστημών, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, της μετεκπαίδευσης του Μαρασλείου Διδασκαλείου και της Ανωτάτης Παιδαγωγικής Σχολής του Esslingen της Γερμανίας. Παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Ludwigshafen της Γερμανίας.

Συγγραφέας: Μπερερής Διονύσης Σ.
Εκδότης: Αιτωλοακαρνανικός Τύπος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-88424-1-7
Σελίδες: 301
Σχήμα: 23χ15
Κατηγορίες: Βιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.96 €