Ναΐτες στη Μεσόγειο

Περιγραφή
Δεν ήθελα τους Ναΐτες αντικείμενα της καθεστηκυίας ιστορικής γνώσης, κάτι αρκετά εύκολο, γιατί έχουν γραφεί τόσα και τόσα γι’ αυτούς από διάφορες πλευρές και ερευνητές. Δεν τους ήθελα μυητικά ενεργούμενα, κάτι που δεν αποκλείεται να ήταν. Δεν τους ήθελα ιδανικά μιας περασμένης εποχής, σ’ ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, αν και για πολλούς ήταν, ίσως, κι αυτό. Δεν τους ήθελα εκτελεστές πολιτικών, οικονομικών ή θρησκευτικών εντολών, που κι αυτό ήταν. Τους ήθελα, για λίγο, απλούς ανθρώπους, μια ιδιότυπη και ιδιόρρυθμη μειοψηφία, που μαζί και με τα παραπάνω έδωσαν στο μεσαιωνικό κόσμο κάτι το διαφορετικό. Αυτό, που ξένισε και που το τίμημά του το πλήρωσαν ακριβά. (Θ.Κ.Π.)
Τι ήταν τελικά οι Ναΐτες; Τι αντιπροσώπευαν; Γιατί τόση συζήτηση για το τάγμα τους και την κλειστή μυστική δομή του;
Ένα συναρπαστικό αφήγημα που ρίχνει φως στο πέρασμά τους από τη Ν. Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, που διερευνά τα αίτια της πτώσης τους και που κυρίως αναλύει τη διοικητική τους δομή και την οικονομική τους ζωή που αποτελούν μέχρι σήμερα τη βάση των πιο εξελιγμένων τραπεζικών, οικονομικών και διοικητικών συστημάτων.

Συγγραφέας : Πανάγος Θεόδωρος Κ.
Εκδότης : Παπαϊωάννου
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-8292-13-1
Σελίδες : 171
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ναΐτες – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.33 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.