Νέα φρουρά

Περιγραφή
Στα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (1941-1945) ο Φαντέγιεφ γράφει χρονογραφήματα και άρθρα για τον ηρωικό αγώνα του λαού.
Οι ηρωικές ρομαντικές νότες, που χαρακτηρίζουν το έργο του Φαντέγιεφ, ηχούν με ιδιαίτερη δύναμη στο μυθιστόρημα «Νέα φρουρά» που έχει σα θέμα τις πατριωτικές πράξεις της παράνομης κομσομόλικης οργάνωσης «Νέα φρουρά» του Κρασνοντόν. Το μυθιστόρημα εξυμνεί τον αγώνα του σοβιετικού λαού κατά των Γερμανοφασιστών κατακτητών. Στις μορφές του Ολέγκ Κοσεβόι, του Σεργκέι Τιουλένιν, της Λιούμπκα Σεφτόβα και άλλων μελών της οργάνωσης ενσαρκώθηκε το αγνό σοσιαλιστικό ιδανικό. Ο συγγραφέας απεικονίζει τους ήρωες σε ρομαντικό πνεύμα. Στο βιβλίο συνενώνονται αγωνιστικό πάθος και λυρισμός παράλληλα με τη βαθιά ψυχολογική διείσδυση.
Αναπτύσσοντας τις καλύτερες παραδόσεις της ρωσικής λογοτεχνίας (Λ. Τολστόι, Μ. Γκόρκι) ο Φαντέγιεφ δημιούργησε έργα που έγιναν κλασικά υποδείγματα της λογοτεχνίας του σοσιαλιστικού ρεαλισμού.Ο Αλεξάντρ Φαντέγιεφ γεννήθηκε το 1901. Από το 1908 ζούσε στην Άπω Ανατολή. Μεγάλωσε σε οικογένεια επαγγελματιών επαναστατών. Όταν σπούδαζε στην Εμπορική Σχολή του Βλαδιβοστόκ (1912-1918) συνδέθηκε με τους μπολσεβίκους. Μέλος του ΠΚΚ (μπ) από το 1918. Έλαβε μέρος στον Εμφύλιο Πόλεμο 1918-1920 και στην εξέγερση της Κρονστάνδης. Άρχισε να δημοσιεύει έργα του από το 1923 με το διήγημα «Το ξεχείλισμα». Το 1924 δημοσίευσε τη νουβέλα «Ενάντια στο ρεύμα». Έγινε πλατιά γνωστός με το μυθιστόρημα «Συντριβή» για τον παρτιζάνικο πόλεμο στην Άπω Ανατολή. Στον Εμφύλιο Πόλεμο αφιερώνεται και το μυθιστόρημα «Ο τελευταίος από τους Ουντεγκέ» όπου δίνεται ο πνευματικός και συναισθηματικός πλούτος των κομμουνιστών-μελών της κομματικής κολεκτίβας. Στα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλεμου 1941-1945 γράφει άρθρα και χρονογραφήματα για τον ηρωικό αγώνα του σοβιετικού λαού. Δημοσιεύει το 1944 το βιβλίο «Το Λένινγκραντ τις μέρες της πολιορκίας». Το 1945 δημοσιεύει τη «Νέα Φρουρά» που χάρισε στο συγγραφέα μια από τις κορυφαίες θέσεις στη σοβιετική λογοτεχνία. Το τελευταίο έργο του «Σε τριάντα χρόνια» δημοσιεύτηκε το 1957, όπου συμβάλλει στην ανάπτυξη της σοσιαλιστικής αισθητικής. Διετέλεσε μέλος της ΚΕ του ΚΚΣΕ από το 1939 έως το 1956, αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ. Τιμήθηκε με δύο παράσημα Λένιν.

Συγγραφέας : Fadeev Aleksandr 1901-1956
Μεταφραστής : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Σύγχρονη Εποχή
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-451-112-2
Σελίδες : 403
Τόμος : 2
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ρωσική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Σοβιετική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.20 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.