Μύθοι του Αισώπου

Περιγραφή
«Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος και δυνατός είσαι!» θα διδαχθεί το μεγάλο λιοντάρι από το μικρό ποντίκι.
«Μην υποτιμάς κανέναν!» θα αποδείξει η χελώνα στον καυχησιάρη λαγό.
«Φρόντιζε για το μέλλον σου!» θα μάθει το τζιτζίκι από το εργατικό μυρμήγκι.
«Να σέβεσαι τους γύρω σου!» θα διδάξει ο πελαργός στην πονηρή αλεπού.
«Σκέψου πρώτα τι μπορείς να κάνεις» θα συμβουλεύσει ο γερο-ποντικός.
«Μη λες ψέματα γιατί δύσκολα θα σε πιστέψουν ξανά» θα μάθει ο ψεύτης βοσκός.
«Προσοχή στις κολακείες γιατί μπορεί να εξαπατηθείς» θα διδαχθεί το κοράκι.
«Μην εμπιστεύεσαι συμβουλές που φαίνεται να γίνονται από συμφέρον» μας διδάσκει η αλεπού με την κομμένη ουρά.Αίσωπος (625-560 π.Χ). Γεννήθηκε στο Αμόριο της Φρυγίας, και πέθανε στους Δελφούς, όπου είχε σταλεί από το Βασιλιά Κροίσο, γα να λάβει χρησμό του Δελφικού μαντείου, αλλά κατηγορήθηκε εκεί για ιεροσυλία και καταδικάσθηκε σε θάνατο από ιεροδικαστές. Γκρεμίσθηκε δε από την κορυφή του Παρνασσού.
Ο Αίσωπος είναι ο διασημότερος από τους αρχαίους μυθοποιούς, αναμφισβήτητος πατέρας του αρχαίου μύθου. Τη βιογραφία του τη συνέγραψε τον 14ο μ.Χ. αιώνα ο μοναχός Μάξιμος Πλανούδης και περιέχονται σε αυτή ένα σωρό ανέκδοτα γα τη ζωή και την εν γένει δράση του. Θεωρείται επίσης σαν ο κορυφαίος της λεγόμενης «διδακτικής μυθολογίας». Οι μύθοι του έχουν συγκεντρωθεί σε «Συλλογή Αισώπειων μύθων» και πρωταγωνιστές σε αυτούς είναι, κατά το πλείστον, ορισμένα ζώα, όπως η αλεπού, το λιοντάρι, το ελάφι κ.ά. Είναι δε αυτοί μικρά οικιακά αφηγήματα, διατυπωμένα με μεγάλη συντομία. Ο χαρακτήρας τους είναι ηθικοδιδακτικός, συμβολικός και αλληγορικός. Ο Αίσωπος ήταν ταπεινής καταγωγής και τέρας ασχήμιας αλλά, παράλληλα ήταν ευφυέστατος. Παρά το ότι, όσο ζούσε, ήταν δούλος, οι Αθηναίοι του έστησαν αργότερα ανδριάντα, για να δείξουν έτσι ότι κάθε άνθρωπος αξίας, πρέπει, ανεξάρτητα από την καταγωγή του να τιμάται.

Μεταφραστής : Ρώσση – Ζαΐρη Ρένα
Εικονογράφος : Δουτσιόπουλος Γιώργος
Συγγραφέας : Αίσωπος
Διασκευαστής : Ρώσση – Ζαΐρη Ρένα
Εκδότης : Μίνωας
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-481-647-0
Σελίδες : 134
Σχήμα : 31χ24
Κατηγορίες : Μύθοι – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.