Μύθοι και ήρωες στην αρχαία Ελλάδα και Κίνα

Περιγραφή
Ο ελληνικός και κινέζικος πολιτισμός είναι δύο από τους μακροβιότερους και πλουσιότερους όλης της ανθρωπότητας, με μεγάλη ιστορία και πολυσύνθετο μυθολογικό υπόβαθρο. Αν και οι δυο αυτοί λαοί κατά την αρχαιότητα είχαν ελάχιστη αλληλεπίδραση μεταξύ τους, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια σύγκρισης, ανάλυσης και διασύνδεσης της αρχαίας ελληνικής και κινέζικης ιστορίας, μυθολογίας και πνευματικής παραγωγής.
Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει τους σημαντικότερους μύθους και θρύλους, καθώς και κάποιες από τις μεγάλες μορφές και τα γεγονότα που άλλαξαν την ιστορία των δύο λαών.
Εξετάζει επίσης τα κοινά τους χαρακτηριστικά κατά την αρχαιότητα, καθώς και τα πολιτιστικά και πνευματικά ρεύματα που ξεπήδησαν από τις χώρες αυτές και εν τέλει διαμόρφωσαν τον Δυτικό και Ανατολικό τρόπο σκέψης.
Το βιβλίο χωρίζεται σε οκτώ θεματικά κεφάλαια, περιλαμβάνοντας τους σημαντικότερους μύθους, ήρωες, Θεούς και λαογραφικά στοιχεία της Ελλάδας και της Κίνας, με πλούσια εικονογράφηση, σχόλια και αρχειακό υλικό.Ο Ιωάννης Σταθογιάννης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και έζησε στο Άργος. Σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire με Τιμητική Διάκριση στις Καλές Τέχνες και προσανατολισμό στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης. Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας “Masters of Art and Design” με εξειδίκευση στην κινούμενη εικόνα.
Ο Ιωάννης Σταθογιάννης έχει συνεργαστεί με ποικίλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα παραδίδοντας πολυμεσικές εφαρμογές και εικονογράφηση. Με την ιδιότητα του ειδικού σε ψηφιακές μορφές τέχνης και δη, στην κίνηση της εικόνας, βρέθηκε στην Κίνα (Καντόνα), το 2006, ως μέλος του διδακτικού προσωπικού για να διδάξει στο Τμήμα Πληροφορικής και Οπτικοαουστικών Μέσων στο “Raffles Education Corporation Singapore, Raffles LaSalle Institute” .
Συνεργάζεται με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διαφήμιση, στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για το παιδί, μελέτες και προτάσεις για την ψηφιακή τεχνολογία, το κινούμενο σχέδιο και την εικονική πραγματικότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού ΓΕΣ, ΑΣΔΕΝ.
Ασχολείται με την καταγραφή και την διάσωση μύθων, με σκοπό την κατανόηση του ελληνικού πολιτισμού από την παγκόσμια κοινότητα.
Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητήριου Ελλάδος, Ελληνοκινεζικού Επιμελητήριο Ελλάδος, της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος, του Συλλόγου “Οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού”.

Συγγραφέας: Σταθογιάννης Ιωάννης 1978-
Εκδότης: Helm
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-98479-8-6
Σελίδες: 96
Σχήμα: 23χ16
Κατηγορίες: Μυθολογία, Ελληνική, Μύθοι, Κίνα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.93 €