Μωάμεθ

Περιγραφή
Ο Μωάμεθ υπήρξε μια από τις δυναμικότερες προσωπικότητες της Ιστορίας. Παρότι καμηλιέρης της ερήμου, με μόνο όπλο του την απόλυτη πίστη σε έναν Θεό, κατάφερε να ενώσει τους ως τότε κατακερματισμένους Άραβες. Όμως, τι ήταν τελικά ο Μωάμεθ; Επαναστάτης που ζητούσε δικαιοσύνη ή προφήτης που διερμήνευε το θέλημα του Θεού; Το βέβαιο είναι πως κατόρθωσε με το φλογερό του κήρυγμα και τον ποιητικό του λόγο να ανατρέψει το πολιτικο-θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του και να εδραιώσει μια νέα πίστη την οποία στη συνέχεια ασπάσθηκαν εκατομμύρια ανθρώπων. Ταυτόχρονα ανέσυρε τον λαό του από την ιστορική αφάνεια οδηγώντας τον στη δόξα. Κι αν οι Εβραίοι χρωστούν την ύπαρξή τους, ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, στην Παλαιά Διαθήκη, οι Άραβες οφείλουν την εθνική τους ενότητα στο Κοράνιο και στον ίδιο τον Μωάμεθ.
Στη νέα μονογραφία συνδυάζονται τόσο η βιογραφία ενός προφήτη όσο και η ιστορική πορεία ενός επαναστάτη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο που προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό, μέσα από τη γλαφυρή αφήγηση και τις συναρπαστικές περιγραφές, τη δυνατότητα να αναπλάσει πρόσωπα, εικόνες και γεγονότα που συνδέονται με τον «προφήτη της ερήμου» και την αναγέννηση των Αράβων. Σπάνιες παραστάσεις ισλαμικής τέχνης, θρησκευτικά μνημεία και αραβουργήματα διανθίζουν το κείμενο συνθέτοντας την εικόνα μιας σαγηνευτικής ιστορικής περιόδου κι ενός ελάχιστα γνωστού κόσμου. Σε μια εποχή, όπως η σημερινή, που το Ισλάμ αρχίζει να κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή του στην παγκόσμια σκηνή, το βιβλίο αυτό αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα για όλους όσους θέλουν να γνωρίζουν την αλήθεια.Ο Κωνσταντίνος Τσοπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα (Εξάρχεια) τον Ιούνιο του 1969. Τελείωσε το εκκλησιαστικό λύκειο Αθηνών, και μετά από εισαγωγικές εξετάσεις φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, της οποίας κατέστη πτυχιούχος, μετά από τριετή κύκλο σπουδών. Κατόπιν φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε και το πτυχίο της Θεολογίας. Στη συνέχεια εκπόνησε, παρουσίασε και υποστήριξε με επιτυχία διδακτορική διατριβή με θέμα: «Ορφισμός και χριστιανισμός, οι μεταξύ τους συγκλίσεις», στη θεολογική σχολή του πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, όπου και του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορα στον τομέα της Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θρησκευμάτων.
Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση βιβλίων στα ελληνικά, καθώς και με τη συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών άρθρων θρησκειολογικού και ιστορικού περιεχομένου.

Συγγραφέας : Τσοπάνης Κωνσταντίνος
Εκδότης : Περισκόπιο
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-8345-98-7
Σελίδες : 100
Σχήμα : 28χ21
Κατηγορίες : Πρόσωπα στην ιστορία
Σειρές : Μεγάλες Μορφές του Παρελθόντος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.07 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.