Μυστικές τακτικές

Περιγραφή
Το πολύτιμο αυτό βιβλίο περιέχει αρχαία σοφία για σύγχρονους αναγνώστες, προσφέροντας εξαιρετικές νέες ερμηνείες των βασικών έργων στρατηγικής και τακτικής, από τους δασκάλους της τέχνης της μάχης.
Στο Κληρονομικό Εγχειρίδιο των Πολεμικών Τεχνών, για παράδειγμα, ο Γιάγκιου Μουνενόρι, δάσκαλος των σογκούν Τοκουγκάουα, του 16ου αιώνα, εξηγεί τη σχέση μεταξύ της φιλοσοφίας Ζεν και της πνευματικής αντίληψης η οποία απαιτείται για την επιτυχή έκβαση μιας μάχης. Στο Θαύμα της Αμετακίνητης Σοφίας, ο Τακουάν Σόχο, βουδιστής ηγούμενος στο Κιότο, εξερευνά τη σχέση μεταξύ της τεχνικής της ξιφασκίας και του δρόμου προς την αυτογνωσία. Και στο Τζιοσέισι Κένταν, ο Ματσούρα Σειζάν, 34ος άρχοντας του Χίνζεν Χιράτο, εστιάζει στην πνευματική προετοιμασία με την επισήμανση: “Το πιο σημαντικό μέρος (της μάχης) αρχίζει πριν ακόμα αγγίξετε με το χέρι σας το ξίφος σας”.
Αυτά, αλλά και πολλά ακόμα δοκίμια για τη στρατηγική, τις τακτικές μάχης, την ψυχολογία, την ηγεσία, τον σωστό χαρακτήρα και την εφαρμογή της εξουσίας, κάνουν το Μυστικές Τακτικές μια ανεκτίμητη πηγή γνώσεων και έμπνευσης, απαραίτητη σε μελετητές του Ασιατικού πολιτισμού, ανθρώπους των πολεμικών τεχνών αλλά και στελέχη σύγχρονων εταιρειών. O Kαζούμι Ταμπάτα είναι ένας από τους πιο έμπειρους ανθρώπους του χώρου των πολεμικών τεχνών. Είναι Δάσκαλος (8ο νταν) του στιλ ιαπωνικού καράτε, Σότοκαν, ίδρυσε και είναι Αρχιεκπαιδευτής της Ομοσπονδίας Καράτε Βορείου Αμερικής και του Συνεδρίου Κολεγιακού Καράτε της Νέας Αγγλίας και έχει διδάξει σε σχολές καράτε στην Ευρώπη, την Αφρική και τις Βερμούδες.

Συγγραφέας: Tabata Kazumi
Μεταφραστής: Μηλιαρέσης Γρηγόρης Α.
Εκδότης: Αλκίμαχον
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-87285-8-4
Σελίδες: 157
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πολεμικές τέχνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.25 €