Μυθολογίες βίας και καταστολής

Περιγραφή
Περιεχόμενα του τόμου:
Η επικινδυνότητα: Περί σημειομαντείας, προφητείας και μυθοπλασίας
Η βία (Η γοητεία του μύθου)
Η βία κατά των γυναικών: Ο βιασμός και η μυθολογία του
Η φυλακή και η μυθολογία της
Ψυχιατρική βία: Διακριτικές όψεις της ψυχικής καταστολής Η Φωτεινή Τσαλίκογλου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Είναι καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τα μαθήματα «Κλινική ψυχολογία μέσα από τη λογοτεχνία και την τέχνη» και «Εγκληματολογική ψυχολογία: Κλινικές εφαρμογές».
Έχει εκδώσει τα επιστημονικά έργα και δοκίμια: «Σχιζοφρένεια και φόνος (Αναζητώντας τον χαμένο παράδεισο)», «Μυθολογίες βίας και καταστολής», «Ο μύθος του επικίνδυνου ψυχασθενή», «Ψυχο-λογικά», «Ψυχο-λογικά (Οι παγίδες του αυτονόητου)», «Η ψυχολογία στην Ελλάδα σήμερα», «Στην άλλη όχθη» (επιμ.) και «Μήπως;»(διάλογοι με τη Μαργαρίτα Καραπάνου). Επίσης το παραμύθι «Η νεράιδα της Γης» (με εικονογράφηση του Αλέξη Κυριτσόπουλου).
Κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της «Η κόρη της Ανθής Αλκαίου», «Έρως φαρμακοποιός», «Ονειρεύτηκα πως είμαι καλά», «Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ» και «Το χάρισμα της Bέρθας» (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2010 του ΕΚΕΒΙ), η νουβέλα «Όλα τα ναι του κόσμου», καθώς και τα βιβλία «Ψυχολογία της καθημερινής ζωής (Η κουλτούρα του εφήμερου)», «Η ψυχή στη χώρα των πραγμάτων», «Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς (Τα παράξενα της μητρικής αγάπης – Τα γράμματα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη στην κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου)» και «Το μέλλον ανήκει στην έκπληξη (34 σχόλια για την κρίση και ένα υστερόγραφο)».

Συγγραφέας : Τσαλίκογλου Φωτεινή
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN :
Σελίδες : 270
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Βία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.62 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.