Μπρος γκρεμός και πίσω ράφι

Περιγραφή

Είναι ανύπαντρη γύρω στα 30, και ζει στο Λονδίνο. Η ζωή της μοιάζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο: καπνίζει σαν φουγάρο, πίνει σαν νεροφίδα και οι άντρες που γνωρίζει είναι ήδη παντρεμένοι, κακόγουστοι, ή απλώς, προτιμούν… τους άντρες. Ωστόσο, κατάφερε μέσα σ’ ένα χρόνο να χάσει εννέα κιλά – και στο ίδιο διάστημα να ξαναπάρει οκτώ. Βασισμένο στο εβδομαδιαίο χρονογράφημα της δημοσιογράφου Έλεν Φήλντινγκ στην εφημερίδα «Independent», το «Μπρος γκρεμός και πίσω…ράφι» (Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς) καταγράφει ένα χρόνο από την ζωή μιας νέας γυναίκας σε αναζήτηση…αρσενικού, αλλά και μιας υγιεινής και ισορροπημένης ζωής. Εξαιρετικά κεφάτο, ξεκαρδιστικό όσο και συγκινητικό, το μυθιστόρημα της Έλεν Φήλντινγκ έχει αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Η Έλεν Φήλντινγκ γεννήθηκε στο Γιορκσάιρ και ζει στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο BBC για δέκα χρόνια και στη συνέχεια σε διάφορες εφημερίδες. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα «The Daily Telegraph».
Το «Ω, τι υπέροχος κόσμος» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και εκδόθηκε το 1994. Το δεύτερο (1996), «Μπρος γκρεμός και πίσω… ράφι» («Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς»), της εξασφάλισε μεγάλη επιτυχία στη Μ. Βρετανία, στη συνέχεια μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες κι έγινε παγκόσμιο μπεστ-σέλερ, ενώ γυρίστηκε και κινηματογραφική ταινία. Το 1998 τιμήθηκε με το British Book Award – το αντίστοιχο Όσκαρ των εκδόσεων- ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς. Το τρίτο βιβλίο της, «Προς γνώση και συμμόρφωση» (1999, συνέχεια του «Ημερολογίου της Μπρίτζετ Τζόουνς»), σημείωσε κι αυτό τεράστια επιτυχία.

Συγγραφέας : Fielding Helen
Μεταφραστής : Καλλιφατίδη Έφη
Εκδότης : Ωκεανίδα
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 960-410-745-2
Σελίδες : 320
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.