Μούσα του καιρού μας ΙΙ

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελείται από μια σειρά ποιημάτων τα οποία είναι βγαλμένα μέσα από την ζωή του συγγραφέα και είναι μια κατάθεση της ψυχής του.
Κάποια κλαίνε για την πορεία της σημερινής ζωής, άλλα τραγουδούν και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και άλλα προσφέρουν ορίζοντες για φιλοσοφικό στοχασμό.
Τα περισσότερα από τα ποιήματα του τόμου έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Θα σας προσφέρουν ανάταση από την καθημερινότητα αλλά και θα σας προβληματίσουν.
Η έμπνευση του Μάρκου Συνοδινού πηγάζει μέσα από τις εμπειρίες του στη θάλασσα, από τα ταξίδια του σε ξένους κόσμους και από την αξεπέραστη αρχαία ελληνική γραμματεία.
Ένας πολύχρωμος πίνακας που μιλάει της αλήθειας τη γλώσσα χωρίς να αμφιταλαντεύεται, προσφορά για μικρούς και μεγάλους που ψάχνουν να βρουν λιμάνι μέσα σε ένα κόσμο που έχει χάσει την πορεία του.
Ο Μάρκος Συνοδινός γεννήθηκε στην Αμοργό το 1993. Ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος τον προβλημάτισε αποφασιστικά και αναζήτησε τις αιτίες του. Αναγκάζεται να δουλέψει στα καράβια, να ‘ρθεί σ’ επαφή με πολύ κόσμο και να μελετήσει τις διαφορές των ανθρώπων. Ανήσυχος πάντα αναζητούσε την αλήθεια μέσα από βιώματα, παρατηρήσεις και προβληματισμούς. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Έχει συγγράψει πολλές μελέτες ιστορικές και ειρηνιστικές. Τα έργα του υπάρχουν σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού και πολλά από αυτά έχουν μελοποιηθεί. Το 1986 εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή «Ο λυράρης βασιλιάς» και ακολουθούν «Άνοιξη η μεγάλη ελπίδα», ποιητικό 1987, «Ημέρα και νύχτα», πεζογράφημα 1989 και «Η ρεματιά», επίσης ποιητικό 1993. Τόσο στον ποιητικό όσο και στον πεζό λόγο δείχνει όλη του την αγωνία για την επί γης ειρήνη και μια κοινωνία πιο σωστή, πιο δίκαιη. Χειμαρρώδης στις εμπνεύσεις του, λυρικός και επικός μαζί, ακολουθεί το ύφος των μεγάλων παραδοσιακών ποιητών -που τα μηνύματά τους είναι διαχρονικά και εδραιωμένα σε στέρεες αλήθειες.
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ιδρυτικό μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς. Έχει λάβει τιμητική διάκριση στο διαγωνισμό Νίκου Καββαδία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, βραβείο Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, βραβείο της Ενώσεως Αιγιαλιτών, δίπλωμα τιμής της Πνευματικής Ολυμπιάδας 2001. Το 2000 τιμήθηκε από την Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών, «Trinacria» της Μεσσήνης της Σικελίας, με τιμητικό ακαδημαϊκό δίπλωμα.

Συγγραφέας : Συνοδινός Μάρκος Δ.
Εκδότης : Τοπάλη
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-87722-0-6
Σελίδες : 118
Τόμος : 2
Σχήμα : 21χ15
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.45 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.