Μουσικό ημερολόγιο 2013

Περιγραφή
– Μια “εγκυκλοπαίδεια” του τραγουδιού
– 700 μικρά βιογραφικά
– Σπάνιο αρχειακό υλικό και ένα πρωτότυπο διήγημα
Ο Καζαντζίδης το ξεκαθάρισε: “Εγώ δεν πάω”.
Αγωνία κυρίευσε τους υπόλοιπους τέσσερις γιατί η συμφωνία ήταν ξεκάθαρη. Έπρεπε απαραιτήτως να συμμετάσχει και ο Καζαντζίδης στην αποστολή προκειμένου να πειστεί ακόμα και ο πιο δύσπιστος και άπιστος συνάδελφος.
Ο Στέλιος είχε πάρει φόρα: “Ο Άγιος κατάντησε πιο Αρουραίος κι απ’ τον Αρουραίο. Για να κάνει τη δουλειά του μας χρησιμοποιεί. Πάντα οι μεγάλοι έτσι τυραννούσαν τους μικρούς”.
“Ρε Στέλιο για μια μέρα θα λύσουμε όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας” παρεμβλήθηκε ο Μπιθικώτσης.
Ο Καζαντζίδης συνέχισε: “Μπορείς να φανταστείς τι γίνεται καλλιτεχνικά; Ξέρεις ποιοι θεωρούνται πρωτοκλασάτοι τραγουδιστές; Αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να σου γυαλίζουν τα παπούτσια” συνέχισε ο Καζαντζίδης και βλέποντας το Μητροπάνο να πλησιάζει προς το μέρος τους λάλησε με νόημα: “Να! ρωτήστε και το Δημήτρη που είναι φρέσκος να σας τα πει”
Ο Μητροπάνος όταν ενημερώθηκε για το θέμα μίλησε ντόμπρα και σταράτα: “Καλύτερα μην πάτε, θα στεναχωρηθείτε.”
“Τέτοια κατάντια ρε Δημήτρη” ρώτησε ο Στράτος. Ο Μητροπάνος δεν απάντησε αλλά κούνησε με νόημα το κεφάλι του…Ο Κώστας Μπαλαχούτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρολογία στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Κοζάνης και της Χαλκίδας και στο Πολυτεχνείο της Μπολόνια στην Ιταλία. Στις αρχές του 2001 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ατραπός το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Άπονες Εξουσίες” και θέμα την πορεία και εξέλιξη του λαϊκού -με την ευρύτερη έννοια- τραγουδιού στην ταραγμένη δεκαετία του ’70. Ακολούθησε η επιμέλεια της βιογραφίας του λαϊκού ερμηνευτή Βαγγέλη Περπινιάδη με τίτλο “Πριν το Τέλος” στις εκδόσεις Προσκήνιο, καθώς και η συμμετοχή στο βιβλίο του Τάσου Καραΐσκου “Μανώλης Αγγελόπουλος, Ο Μεγάλος Τσιγγάνος, Όπως τον Γνώρισα…” από τις εκδόσεις Ατραπός, όπου είχε αναλάβει τη συγγραφή του προλόγου και την πραγματοποίηση της έρευνας. Το 2002 εκδόθηκε το πρωτοποριακό “Μουσικό Ημερολόγιο 2002 για τους φίλους του Λαϊκού Τραγουδιού”, από τις εκδόσεις Ατραπός, το οποίο και εξαντλήθηκε. Ανάλογη αποδοχή είχαν από την πρώτη στιγμή και τα μουσικά ημερολόγια που κυκλοφόρησαν το 2003 από τις εκδόσεις Ατραπός. Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο, έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, με δισκογραφικές εταιρείες ως επιμελητής δισκογραφικών εκδόσεων και ως σύμβουλος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μουσικών εκπομπών. Στίχους του μελοποίησε πρόσφατα στον δίσκο “Τα Παιδιά απ’ την Πάτρα παρουσιάζουν τις Μεγάλες Κυρίες” ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος. Επίσης είναι υπεύθυνος ύλης στο μουσικό περιοδιό “Δίφωνο”.

Συγγραφέας: Μπαλαχούτης Κώστας
Εκδότης: Ηλιοτρόπιο
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-342-437-4
Σελίδες: 380
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Ημερολόγια, Τραγουδιστές – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.88 €