Μουσικό αλφαβητάρι

Περιγραφή
Το άλφα κάνει την αρχή, τραγούδι θ’ αρχινήσει.
Το βήτα το ακολουθεί, βασίλεια θα χτίσει.
Μέχρι το ωμέγα έφτασε αυτό το αλφαβητάρι
Και τα παιδιά θα γίνουνε της γνώσης το καμάρι.
Το “Μουσικό Αλφαβητάρι” είναι ένα βιβλίο με 25 τραγούδια, ένα για κάθε γράμμα της αλφαβήτας. Μέσα από υπέροχες μελωδίες, εξαιρετικές ερμηνείες, μαγικές εικόνες και παιχνιδιάρικους στίχους τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες λέξεις και μαθαίνουν με πολύ διασκεδαστικό τρόπο την αλφαβήτα. Συνοδεύεται από CD.Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στις σχολές Βεάκη και Χατζίκου. Μετά τις σπουδές της, παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής τέχνης κοντά στη Μάγια Λυμπεροπούλου. ιδρυτικό στέλεχος της θεατρικής ομάδας: “Σκιές και κούκλες”, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Συνάντηση στο θέατρο Αβέρωφ, με οργάνωση της “Θεατρικής Συντεχνίας” του Νίκου Αρμάου. “Ζωντανό θέατρο”: “Πλατεία Ομονοίας” του Μανόλη Κορρέ, θέατρο “Κνωσσός”: “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, Θέατρο “Περοκέ”, θίασος Γιάννη Βόγλη: “Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο”, “Καφεθέατρο της οδού Κορδιγκτώνος”: “Οι πειρατές”, θέατρο “Μπροντγουαίη”: “Το τσίρκο του Βάρα Μύγα”, θέατρο “Πολύτεχνο”: “Στον αστερισμό των Γκαγκάρων”.
Στην τηλεόραση έλαβε μέρος στη σειρά “Το τυχερό μου αστέρι”, του Ν. Τσιφόρου. Δίδαξε σε μαθητές δημοτικού θεατρική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι. Οργάνωσε σεμινάρια, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, εμψύχωσης και κατασκευής κούκλας, φιγούρας και θεατρικού παιχνιδιού. Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους στη διοργάνωση παραστάσεων και στη διεύθυνση παραγωγής ανεβάζοντας κάθε φορά τις αξιώσεις της παραγωγής και εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για μια σωστή αντιμετώπιση ενός μη διαβαθμισμένου θεάτρου για παιδιά. Συνεργασίες με τους θιάσους: Γιάννη Καλατζόπουλου: “Όνειρα ηλεκτρονικής νύχτας” και “Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά”, “Νέα Σκηνή Τέχνης”-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: “Ο Χρυσαϊτός Άτυς και η βασιλοπούλα Ροδογάλη”, Θίασος ’81: “Πίτερ Παν”, “Ω, τι κόσμος παιδιά”, “Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι”, “Δύο πόδια σε λάθος παπούτσια” και “Οι περιπέτειες του Βαρώνου Μυνχάουζεν”, Παιδική σκηνή του θεάτρου “Μπροντγουαίη”: “Η μικρή Αθηνά και τα ξενιτεμένα μάρμαρα”, Θίασος “Σκιές και Κούκλες”: “Να κάνουμε ένα φάουλ να σταματήσουμε τον χρόνο” και “Ένα αστέρι στο δρόμο”, ερευνητική δουλειά πάνω στην κατασκευή και εμψυχωση κούκλας. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: “Το τραγούδι του έρωτα” του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Τρία χρόνια συνεργάστηκε με το “Θέατρο Σκιών” του Θανάση Σπυρόπουλου, ενώ εδώ και πέντε χρόνια συνεργάζετιαι με το “Θέατρο Σκιών” του Ηλία Καρελλά.
Διαμορφώνοντας μέσα στην πολύχρονη πορεία της μια συγκεκριμένη αντίληψη και άποψη για το θέατρο για παιδιά και θέλοντας να καταθέσει μια πρόταση υψηλής αισθητικής με στοιχεία ανανέωσης, ιδρύει το 2002 το θίασο “Αβάντι”, συγκεντρώνοντας σε αυτό το στόχο αξιόλογους και καταξιωμένους συνεργάτες σε όλους τους τομείς.
Με το θιάσο “Αβάντι”, ανεβάζει την “Τρικυμιά” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, την “Ιλιάδα” όπου δραματοποίησε το ομηρικό έπος και στα πλαίσια της πειραματικής σκηνής το “Ή του ύψους ή του μήκους” του Γιάννη Προεστάκη. Επίσης δραματοποίησε σε ελεύθερη μεταφορά το έρο “Ο πρίγκιπας και ο φτωχός” του Μαρκ Τουαίν.

Συγγραφέας: Σταμουλάκη Κέλλυ, Κολοκοτσά Πηνελόπη
Εικονογράφος: Καραμπατζιά Βίλλυ
Εκδότης: Διάπλαση
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-567-087-9
Σελίδες: 64
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Παιδικά τραγούδια, Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.80 €