Μουσική κυψέλη

Περιγραφή
Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε και με ιδιαίτερη χαρά κυκλοφορεί -στη Σειρά των έργων του αειμνήστου Πρωτοψάλτου Κωνσταντίνου Πρίγγου- τον Α΄ τόμο της “Μουσικής Κυψέλης”, που περιλαμβάνει τους ύμνους των εορτών από Ιανουάριο μέχρι και Αύγουστο και υπό μορφή Παραρτήματος τα του Τριωδίου και του Πεντηκοσταρίου.
Την επιμέλεια και του παρόντος τόμου είχε ο μουσικολογιώτατος κ. Γεώργιος Ν. Κωνσταντίνου, ο οποίος με τους συνεργάτες του Κωνσταντίνο Λανάρα και Δημήτριο Παπαδόπουλο προσπάθησαν να κρατήσουν την ίδια “φιλοσοφία” με τους δύο τόμους που ήδη εκδόθηκαν και κυκλοφορούνται το “Αναστασιματάριον” και την “Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα”, οι οποίοι έγιναν ενθουσιωδώς δεκτοί· να παραδώσουν δηλαδή ένα χρηστικό εργαλείο του Αναλογίου, άρτιο από κάθε πλευρά.
Έτσι και στον παρόντα τόμο της “Μουσικής Κυψέλης” κατέβαλαν προσπάθειες
– απαλλαγής του κειμένου από τις ορθογραφικές και λοιπές τυπoγραφικές αβλεψίες, που το καθιστούσαν δυσλειτουργικό,
– παρασημάνσεως των ρυθμικών μέτρων (εκτός από τα σημεία εκείνα που η χρονική αγωγή θέλει χρόνο ουσιαστικά ελεύθερο),
– τοποθετήσεως των καταλλήλων ισοκρατημάτων, εμπλουτισμού του έργου με διαφορετικές εκδοχές αποδόσεως ύμνων από ηχογραφήσεις του Κωνσταντίνου Πρίγγου που καταγράφονται για πρώτη φορά στο χαρτί (πρόκειται για τους ύμνους που έχουν αρχίγραμμα μπλε χρώματος).
Στο τέλος του τόμου υπάρχει αναλυτικό ευρετήριο των ύμνων.

Συγγραφέας: Πρίγγος Κωνσταντίνος
Επιμελητής: Κωνσταντίνου Γεώργιος Ν.
Εκδότης: Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-315-600-0
Σελίδες: 378
Τόμος: 1
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μουσική, Βυζαντινή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 35.60 €