Μουσική από την Ήπειρο

Περιγραφή
Ο δεύτερος αυτός τόμος της σειράς «Μουσικός χάρτης του Ελληνισμού» είναι αφιερωμένος στη «Μουσική από την Ήπειρο». Στο λεύκωμα παρουσιάζεται ο μουσικός πολιτισμός της Ηπείρου, που είναι μια παράδοση μακρά, αλλά και ζωντανή και σε εξέλιξη. Προσεγγίζεται το θέμα σε συνάρτηση με τη φυσική γεωγραφία και την ανθρωπογεωγραφία του χώρου. Ο «μουσικός χάρτης» διαμορφώνεται από τα μεγάλα μουσικά κέντρα και τα δίκτυα κίνησής τους, με στόχο τον πληρέστερο προσδιορισμό των περιοχών που έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται το δίκτυο επιρροής των κέντρων αυτών προς τις περιφέρειες καθώς και τα τοπικά ιδιώματα.
Στους τρεις ψηφιακούς δίσκους (CDs) που συνοδεύουν την έκδοση καταγράφονται χαρακτηριστικά τραγούδια της Ηπείρου. Το μεγαλύτερο μέρος του ηχητικού υλικού προέρχεται από νέες ηχογραφήσεις, που αναδεικνύουν τις τοπικές «σχολές» και τις μουσικές πρακτικές, αλλά και από «κλασικές» ηχογραφήσεις μεγάλων μουσικών. […]
(Δημήτριος Γ. Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία)

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Κοκκώνης Γιώργος, Θεοδοσίου Σίσσυ, Σκουλίδας Ηλίας Γ.
Επιμελητής : Κοκκώνης Γιώργος, Καραπάνου Άννα
Εκδότης : Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-6757-07-2
Σελίδες : 110
Σχήμα : 22χ29
Κατηγορίες : Δημοτικά τραγούδια, Ήπειρος – Φωτογραφικά λευκώματα
Σειρές : Μουσικός Χάρτης του Ελληνισμού

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.