Μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού

Περιγραφή
Η έκδοση του Οδηγού του Μουσείου της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού (ΜΕΕΛ) σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.
Το ΜΕΕΛ διεκδικεί, από μια άποψη, παγκόσμια μοναδικότητα: με τα αρχαία ελαιοτριβεία που εκτίθενται σε λειτουργική αποκατάσταση, τους σωζόμενους και αποκαταστημένους μηχανισμούς, τις μεγάλες κινούμενες μακέτες και τις ψηφιακές εφαρμογές, τεκμηριώνει τη διαχρονική εξέλιξη της τεχνολογίας ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό και στον ευρύτερο μεσογειακό κόσμο, από τα προϊστορικά χρόνια ως τον 20ό αιώνα.
Παράλληλα, τόσο η μόνιμη έκθεση όσο και η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων λειτουργούν ως σημεία αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της πόλης της Σπάρτης, ανατροφοδοτώντας την τοπική κοινωνία με ζωτικά στοιχεία της παραδοσιακής της ταυτότητας και στεγάζοντας καινοτόμες δράσεις, που καθιστούν το Μουσείο πόλο έλξης παλαιών και νέων επισκεπτών. Με τον τρόπο αυτό, το ΠΙΟΠ υπηρετεί με συνέπεια το στόχο της συνεχούς πολιτισμικής και κοινωνικής παρέμβασης, υλοποιώντας πρωτοβουλίες και δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας.
Ο Οδηγός του Μουσείου της Ελιάς και τον Ελληνικού Λαδιού συμβάλλει ουσιαστικά στη βαθύτερη γνωριμία του επισκέπτη με το αντικείμενο. Συγχρόνως, συνοδεύει και συμπληρώνει το φάκελο δραστηριοτήτων του ΜΕΕΛ, προσφέροντας ένα πολύτιμο εργαλείο για τις επισκέψεις σχολικών ομάδων στο Μουσείο. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει αφετηρία για ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων εκδόσεων, επιστημονικών μονογραφιών, πολιτιστικών χαρτών και εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να διευρυνθεί η εμβέλεια του Μουσείου και του Ιδρύματος.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Επιμελητής: Περδικούλιας Παναγιώτης
Εκδότης: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-244-104-6
Σελίδες: 63
Σχήμα: 27χ14
Κατηγορίες: Μουσεία – Οδηγοί, Ελαία, Ελαιοκομία – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.48 €