Μονόδρομος η ανατροπή

Περιγραφή
Η πραγματικότητα πίσω από τις διπλές εκλογές του 2012, τα στοιχεία της οικονομίας που δεν μας λένε, η ιστορία όπως καταγράφεται με την επιστημονική και πολιτική ματιά του Δημήτρη Καζάκη. Όλα τα άρθρα του Δημήτρη Καζάκη, που δημοσιεύθηκαν στη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου στην κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, όπου ο γνωστός οικονομολόγος αρθρογραφεί κάθε Κυριακή. «Ποια είναι η αλήθεια: Η Ελλάδα και ο λαός της μπήκαν στον κλίβανο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, δηλαδή δεν επιτρέπεται στη χώρα να χρεοκοπήσει επίσημα, όχι για το καλό του ελληνικού λαού, αλλά για να διαφυλαχτεί η αρτιότητα του ευρώ. Οι Έλληνες είναι σίγουρο ότι θα πεθάνουν ευτυχισμένοι. Γιατί η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη. Τα υπερκέρδη των Ευρωπαίων τοκογλύφων, κομπιναδόρων και κερδοσκόπων με το ευρώ θα είναι το μεγαλειώδες μνημείο που θα σκεπάσει τα κόκαλα ενός ολόκληρου λαού και τα ερείπια μιας ολόκληρης χώρας». απόσπασμα από άρθρο του Δημήτρη Καζάκη στην εφημερίδα Το ΧΩΝΙ.
Μαζί με το βιβλίο, και δύο CD με την έκτακτη ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Ε. που έγραψε ιστορία στο τότε Ράδιο 9: «Έτσι χρεοκοπήσαμε το 1932: Ομοιότητες… πάμπολλες. Διαφορά… καμία». Ο Μάνος Κακλαμάνος κρατά το σχολικό βιβλίο και ο Δημήτρης Καζάκης επικαλείται τον Τύπο της εποχής. Έτσι αναλύουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας το 1932… Τι μαθαίνουμε στο σχολείο… Τι βγάζει η σύγκριση με το σήμερα…Ο Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος – αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και στο περιοδικό «Hellenic Nexus» έως το Νοέμβριο του 2011. Είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο (Ράδιο 9-9,89) μέχρι τον Φεβρουάριο του2012. Αρθρογραφεί στην κυριακάτικη αντιμνημονιακή εφημερίδα Το Χωνί.
Έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

Συγγραφέας : Καζάκης Δημήτρης
Εκδότης : Το Χωνί
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 618-80705-0-3
Σελίδες : 286
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αρθρογραφία, Οικονομία – Ελλάς, Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.