Μοντέλο διαχείρισης των Αποβλήτων από Εκσκαφές Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.)

Περιγραφή
Ο κατασκευαστικός κλάδος αποτελεί κεντρικό και βασικό μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Κατά τη διάρκεια κατασκευής έργων, όπως και σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής ενός κτιρίου, παράγονται μεγάλες ποσοτήτων απορριμμάτων, που διαφοροποιούνται ως προς τη σύστασή τους και τις τελικές ποσότητές τους. Προκύπτει λοιπόν ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, η διαχείριση και η προσπάθεια ελαχιστοποίησης των Απορριμμάτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.).
Η Ελλάδα με βάση τη νομοθεσία πρέπει να αξιοποιεί το 50% των παραγόμενων Α.Ε.Κ.Κ. από 1/1/2015 και από 1/1/2020 να ξεπερνάει το 70%.
Το βιβλίο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικά ορθών πρακτικών διαχείρισης και οργάνωσης των Α.Ε.Κ.Κ. και στοχεύει στο σχεδιασμό, στην οργάνωση και στην ανάπτυξή τους με ταυτόχρονη περιγραφή ενός Μοντέλου εναλλακτικής διαχείρισής τους. Συνδέει την επιστημονική έρευνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον και προτείνει ένα νέο μοντέλο για τη διαχείριση των Α.Ε.Κ.Κ. Απαντά στα ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης και τον έλεγχο των αποβλήτων αυτών και μέσα από κανόνες ελέγχου και διαχείρισής τους από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η αναγκαιότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος καθίσταται επιτακτική όχι μόνο από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης των δομικών απορριμμάτων σε ακατάλληλους χώρους, αλλά και από τις άμεσες επιπτώσεις που έχει στο φυσικό και ανθρώπινο οικοσύστημα, υποβαθμίζοντας σταδιακά την ποιότητα ζωής και περιβάλλοντος.Ο Δρ. Αλέξανδρος Σταθακόπουλος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 1998 τελειώνει το Λύκειο και την επόμενη χρονιά αρχίζει τη φοίτησή του για πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Εδιμβούργο, ολοκληρώνοντας με Μaster of Engineering τον Ιούνιο του 2003. Το 2005 αποκτά το MSc σε Construction Management/Project Management από το ίδιο Πανεπιστήμιο όπου αρχίζει να εξετάζει θέματα διαχείρισης αποβλήτων από κατασκευές και κατεδαφίσεις. Το Σεπτέμβριο του 2005 αρχίζει τη διδακτορική του διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ανακηρύσσεται διδάκτωρ τον Ιανουάριο του 2012. Παράλληλα με την επιστημονική του εμπειρία αποκτά και επαγγελματική εμπειρία. Εργάζεται για δύο χρόνια στο Κατάρ, στην κατασκευή του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα, ενώ με την επιστροφή του στην Ελλάδα διδάσκει στην Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. και σήμερα συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης-ερευνητής σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα.

Συγγραφέας : Σταθακόπουλος Αλέξανδρος
Εκδότης : Δέσποινα Κυριακίδη
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-5105-71-3
Σελίδες : 336
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Απόβλητα , Περιβάλλον – Προστασία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.91 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.