Μνήμες Αλώσεως

Περιγραφή
«Η Πόλις των πόλεων σβήνει και ακολουθούν φρικιαστικές σκηνές, ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη όλων. Οι πέντε Έλληνες ιστορικοί καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τις διπλωματικές και πολιτικές εξελίξεις, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και την επικρατούσα ατμόσφαιρα στα δύο στρατόπεδα. Ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μεταφέρει συγκλονιστικά τις ύστατες στιγμές μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας. Η περήφανη και ένδοξη Κωνσταντινούπολη λυγίζει και θρηνείται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Έλληνες και ξένοι αποχαιρετούν το πρότυπο του κάλλους, της εφημερίας και της δόξας, το οποίο εξακολουθεί να ζει ακόμη και σήμερα μέσα από τα απομεινάρια ενός ξεχασμένου πολιτισμού, μιας πληγωμένης Ορθοδοξίας, μέσα στις μνήμες ενός λαού που δακρύζει ακόμη στη θύμηση των χαμένων πατρίδων…»

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Δούκας Μιχαήλ, Κριτόβουλος ο Ίμβριος, Σφραντζής Γεώργιος, Ψευδο-Φραντζής, Χαλκοκονδύλης Λαόνικος
Μεταφραστής : Μονιού Δήμητρα Ι.
Επιμελητής : Μονιού Δήμητρα Ι.
Υπεύθυνος Σειράς : Παναγιώτου Αντώνιος Δ.
Εκδότης : Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-6775-48-8
Σελίδες : 591
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Βυζαντινή γραμματεία, Κωνσταντινούπολη – Ιστορία – 1453-, Βυζαντινή Αυτοκρατορία – Ιστορία – 324-1453
Σειρές : Βυζαντινή Γραμματεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 28.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.